У зоні АТО військовим вдалося запобігти теракт (фото)

Субота, 6 лютого 2016, 15:32
Військовослужбовці ЗСУ поблизу Попасної затримали авто, яке рухалося по сірій зоні в тому районі, де проводилося розмінування та відновлення ЛЕП.
У зоні АТО військовим вдалося запобігти теракт (фото)

Про це повідомляє прес-центр АТО. В поданій інформації було зазначено, що подібні роботи проводяться при умові наявності домовленостей між двома сторонами конфлікту, над якими в свою чергу мусять наглядати представники СЦКК та спостерігачі ОБСЄ.

Коли був затриманий автомобіль, роботи з відновлення ЛЕП не проводилися через відсутність відповідного запиту. Авто рухалася зі сторони окупованих бойовиками територій. Тоді увагу привернув багаж автівки. Це була вибухівка, засоби підриву та протитанкова міна, яку підготували так, щоб її знешкодження було неможливим. У повідомленні зазначається, що відповідний «багаж» був призначений для жорстокої провокації, яка мусила б скомпрометувати Україну.    

Протитанкова міна мала бути встановлена під опорою ЛЕП. Бойовики планували, що на ній підірвуться українські сапери та робітники, що проводять там роботи. Це стосується і представників ОБСЄ. Якщо план бойовиків увінчався би успіхом, то ця історія мала набрати широкого розголосу. Все це мало би призвести до звинувачень у бік України щодо  мінування об’єктів інфраструктури та порушення Мінських домовленостей.

comments powered by HyperComments