Жебрівський обіцяє «чарівний піндель» керівництву РРТ та телепередавач, який «добиватиме» аж до Уралу (фото)

Субота, 5 березня 2016, 12:20
Уже найближчим часом у Донецькій області буде встановлено передавач, який транслюватиме українське телебачення не лише на окуповані території Донбасу - аж до Уралу.
Жебрівський обіцяє «чарівний  піндель» керівництву РРТ та телепередавач, який «добиватиме» аж до Уралу (фото)

Про це заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час відкриття конференції у Краматорську «Стратегія мовлення для Донбасу», повідомляє «Укрінформ».

«Переконаний, що у найближчий час разом з нашими міжнародними партнерами ми посилимо присутність українського телебачення, у тому числі й на окупованій території. Навіть по аналоговому обіцяють один передавач поставити, що буде «добивати» до Уралу», - заявив губернатор.

«Я думаю, що, щонайменше, українські території - Воронежчина, Курщина, Ростовщина, Краснодарський край - вони будуть чути Україну і навертатися назад, до правитоків. Не лише окуповані території Донецької та Луганської областей», - зазначив Жебрівський.

Він уточнив, що такий передавач може бути встановлений вже у найближчий місяць. «Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко працює з цього приводу з міжнародними інституціями. Сигнал буде «добивати» до Уралу», - зазначив він.

Наразі вирішується питання навколо місця розташування передавача, розглядаються 3 локації.

 

Голова військово-цивільної адміністрації виизнав, що,  «фактично, через тарілки і через все інше, росiйське телерадiомовлення продовжується на Донбасi не тільки на тимчасово окупованiй території, але й на території, підконтрольній Україні».

Жебрівський також переказав «привіт» керівництву РРТ, яке, з його слів, уже більше року не може відновити телевежу на Карачуні.

«У нас є таке поняття, як «чарівний  піндель» - то, якби цей керiвник був тут в області, то я б йому обов’язково дав чарівного пінделя, і він відновив би мовлення з телевежі на Карачуні. Тому що суть не в грошах - суть в бажанні, щоб люди мали доступ до українського ТБ», - пiдкреслив голова адміністрації.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments