У Луганську "проукраїнські" пенсіонери влаштували скандал в управлінні соцзахисту населення

Ярослав Волков  |  Вівторок, 15 березня 2016, 18:51
Луганчани висловили обурення діями влади самопроголошеної "республіки".
У Луганську "проукраїнські" пенсіонери влаштували скандал в управлінні соцзахисту населення

У будівлі, де до окупації Луганська розташовувалося управління праці і соціального захисту Жовтневого району (Східні квартали) днями стався скандал, що нагадував імпровізований мітинг.

Пенсіонери, які стояли в черзі, висловили все, що думають на адресу працівників ЛНРівського «соцзабезу», а також їх начальства, що влаштувалося в адміністративних будівлях Луганська на площі ім. Героїв ВВВ.

«Навіщо ми відділялися?», «З ким воюємо?»  «До яких пір з нас знущатиметеся?» - це лише неповний перелік претензій, які висловлювали луганські пенсіонери на адресу «ЛНР».

За словами очевидців конфлікту, обурені люди висловлювали шкодування за тим, що частина Луганської області зараз де-факто відокремлена від України, а мирні переговори доки не призвели до закінчення бойових дій.

Також пенсіонерів турбували і економічні наслідки проголошення «ЛНР», озброєного конфлікту на Донбасі і інших результатів втручання російського уряду в події, що відбуваються в Україні.

Однією з причин обурення громадян став перерахунок пенсій на рублі, в результаті якого луганські пенсіонери опинилися в програші. Іншою причиною - безлад в діловодстві, через яке багатьом з них довелося стояти в "соцзабезі" чималі черги.

Нагадаємо, після захоплень адміністративних будівель в Луганську ставленик сепаратистів "народний губернатор" Валерій Болотов заявив про похід на Київ.

"Ми до останньої краплі крові захищатимемо нашу землю від неофашистських загарбників і вбивць. Перша наша мета - це Київ ... Я говорю про те, що ми не сидітимемо в обороні, і не чекатимемо доки нас оточать і спалять. У розробці штабу наступ, тобто ми йдемо на Київ", - заявляв навесні 2014 року Болотов.

До Києва сепаратисти так і не дійшли, проте добилися ескалації озброєного протистояння, руйнування інфраструктури Донбасу, загибелі тисяч людей, а також евакуації українських силовиків і соціальних служб з Луганська і Донецька, внаслідок чого в першу чергу постраждали незахищені верстви населення : діти, пенсіонери і інваліди.

Утім, серед луганчан знайшлися і досить заповзятливі пенсіонери, які встигли належним чином оформити і українські, і ЛНРівські папери, і тепер отримують відразу дві пенсії.

 

comments powered by HyperComments