На Донеччині нова патрульна поліція приступила до роботи

Субота, 14 травня 2016, 18:16
У Краматорську та Донецьку 194 поліцейських, які пройшли відповідну підготовку, склали присягу на вірність українському народу.
На Донеччині нова патрульна поліція приступила до роботи

На церемонії були присутні Петро Порошенко, Арсен Аваков, голова Нацполіції Хатія Деканоидзе та посол Японії в України Шигекі Сумі, повідомляє «Главное». Очолив Управління патрульної поліції Краматорська і Слов'янська 24-річний старший лейтенант поліції Олександр Малюк. Він був бійцем полку поліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУНП в Дніпропетровській області.

За словами ректора Харківського університету внутрішніх справ Валерія Сокуренка, патрульні поліцейські Слов'янська і Краматорська стали тими, хто вперше пройшов реальну місячну практику в складі патрульної поліції Харкова. Патрульні Донеччини отримали більше занять зі спецтехніки, застосування зброї, зокрема – й автоматичного, набули досвіду пішого патрулювання і в складі автопатрулів.

Правопорядок на вулицях обох міст будуть забезпечувати 24 патруля. Після принесення присяги на вірність українському народові нові поліцейські відправляться забезпечувати громадський порядок на вулицях Краматорська в складі 11 автопатрулів. Крім того, 13 таких патрулів сьогодні з'явиться в Слов'янську.

Серед нових патрульних - 34 дівчини. 14 правоохоронців мають досвід бойових дій в зоні АТО. 149 поліцейських, а це 77%, мають вищу освіту. Середній вік патрульних - 27 років. Нагадаємо, набір в поліцію Краматорська і Слов'янська розпочався 26 вересня 2015 року. Всього було подано 2410 анкет. Конкурс при відборі становив 15 осіб на місце.

comments powered by HyperComments