Будемо готові відправити нову гуманітарну допомогу до Авдіївки 4 лютого - Світлична

П'ятниця, 3 лютого 2017, 17:05
Про такий намір голова ХОДА заявила під час Всеукраїнській cелекторній нараді під керівництвом Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана
Будемо готові відправити нову гуманітарну допомогу до Авдіївки 4 лютого - Світлична

«Ми продовжуємо збирати гуманітарну допомогу. Швидше за все, будемо готові відправити наступну партію вранці 4 лютого», - повідомила Юлія Світлична.

За її словами, новий гуманітарний вантаж для Авдіївки буде складатися з будматеріалів: бруса, дошок, цементу, шиферу, будівельних сумішів.

Світлична також дала доручення оновити інформацію про те, яку кількість жителів Авдіївки, у разі евакуації, зможуть прийняти в районах області.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відзначив оперативність Харківської області у питанні надання гуманітарної допомоги Авдіївці.

Він також повідомив, що за останні дні у населеному пункті були зруйновані і пошкоджені 28 будинків.

«Зараз ведуться підготовчі роботи щодо відновлення приватного сектору, а також двох багатоповерхівок, у які 2 лютого потрапив снаряд», - повідомив Геннадій Зубко.

У ході наради Володимир Гройсман відзначив високий рівень взаємодії підрозділів Нацполіції, ДСНС, військових і комунальних служб в Авдіївці.

Нагадаємо, що 20 тонн палива, 10 дизель- і бензогенераторів, більше 50 кг мила, 120 кг засобів для прання, а також ліки та перев'язувальні матеріали і продукти вже передані у розпорядження Донецької облдержадміністрації. Гуманітарний вантаж був доставлений до місця призначення 2 лютого.

comments powered by HyperComments