Воїни стоять на передовій, вони воюють, а механізм нагородження працює в тилу - Союз ветеранів АТО

Юлія Гуш  |  Понеділок, 6 березня 2017, 17:29
Союз ветеранів АТО пропонує вдосконалити закони щодо нагородження учасників бойових дій
Воїни стоять на передовій, вони воюють, а механізм нагородження працює в тилу - Союз ветеранів АТО

Вже була створена комісія при ХОДА, яка планує вдосконалювати наявні закони щодо механізмів нагородження учасників АТО, а також писати власні законопроекти.

Про це розповів Олександр Сергєєв, представник ради Харківської обласної організації «Союз ветеранів АТО». За його словами, для цієї мети вже була створена комісія при ХОДА, куди увійшли представники громади, юристи та економісти.

«Ми будемо розглядати наявні закони, механізми їх реалізації щодо державних нагород,– зазначив він, – і будемо їх вдосконалювати, писати законопроекти або поправки до Верховної ради України. Бо багато воїнів стоять на передовій, вони воюють, а механізм нагородження працює в тилу. Хто першим встигне – того і нагородять. Людей, у яких немає часу цим займатися, не нагороджують».

За словами Сергєєва, «Союз ветеранів АТО» підтримує програми щодо фізичної, психологічної реабілітації учасників бойових дій. Зокрема, ним була висунута ініціатива щодо створення комісії експертів з галузі права, куди також увійдуть учасники бойових дій та представники органів державної влади. Задача даної комісії полягатиме в тому, щоб здійснювати експертний аналіз законопроектів щодо правового статусу учасників АТО, розробки системи пільг та прав цієї категорії громадян, а також створювати власні законопроекти та поправки до вже наявних законів. Заплановано, що дану ініціативу також підтримають представники профільних юридичних та військових вишів, а також громадських об’єднань та організацій.

Крім того, задля допомоги родинам військовим в Харкові в черговий раз пройде благодійний бал. Олексій Курцев, президент ГО «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації», розповів, що організатори заходу мають намір зібрати сто танцювальних пар, з якими працюватимуть відомі харківські хореографи. Після п‘яти місяців підготовки вони будуть розділені на п‘ять груп, кожна з який буде виконувати окремий танок.

Крім того, під час балу відбудеться благодійний аукціон, на якому будуть представлені роботи українських художників та скульпторів. Всі виручені кошти будуть направлені на допомогу родинам військовим. За словами Курцева, вся допомога буде адресною: «Так, ми збираємо списки. На сьогоднішній день є десь 164 сім’ї. Там є і родини загиблих, і військовополонених. 164 сім‘ї, які перевірені усіма службами. Ми збираємо гроші. А до цього визначаємо їхні потреби».

comments powered by HyperComments