Герою АТО відкрито пам'ятну дошку на Харківщині/ Фото

Вівторок, 21 березня 2017, 17:32
Пам'ять про лейтенанта Литвиненка увічнено у рідному селі Шелестове Коломацького району, у фойє школи, де свого часу він навчався
Герою АТО відкрито пам'ятну дошку на Харківщині/ Фото

Лейтенант юстиції, юрист 17-го батальйону 57 ОМБР Юрій Литвиненко загинув під час проведення антитерористичної операції на сході України 16 грудня 2015 року. Указом Президента України від 8 квітня 2016 року він був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

«До урочистої церемонії відкриття приєдналися жителі села, співробітники селищної та районної ради, учасники АТО, родичі загиблого, була присутня мати Юрія, - розповів голова Коломацької РДА Сергій Яцюк. – Ми повинні пам’ятати своїх героїв і любити нашу Батьківщину. Одним з пріоритетних напрямів діяльності і районної, і обласної влади, всієї держави є патріотичне виховання молоді, дітей. І ця подія є прикладом саме такої роботи».

За словами Сергія Яцюка, одну з вулиць у Шелестовому також планують назвати на честь Юрія Литвиненка. Це питання зараз опрацьовується з головою селищної ради.

Як раніше повідомила на власній сторінці мережі «Фейсбук» Наталія Левченко, мати бійця, меморіальна дошка буде встановлена на будівлі школи, де свого часу навчався Юрій Литвиненко. Жінка закликала всіх небайдужих приєднатися до урочистої церемонії.

Нагадаємо, що у Лозовій поховали Сергія Миколайовича Петріщева, 1971 року народження, офіцера 92-ї окремої механізованої бригади, який 2 січня загинув у зоні проведення антитерористичної операції під Мар’їнкою.

В Дергачах поховали бійця Романа Радивiлова, який загинув на Світлодарській дузі. Роман Радівілов - "Гюрза", доброволець "групи Пололянина" 54 бригади ЗСУ

Як писали раніше побратими Романа, він брав участь у боях за Піски та Донецький аеропорт, де був контужений. У 2015 році, отримавши опіки під Волновахою та після другої контузії, тимчасово повернувся додому. У цей час він став волонтером.

У 2016 році, одужавши після поранень, Радивiлов уклав контракт та повернувся до побратимів у 54 бригаду ЗСУ.

Загинув Радивілов у неділю, 18 грудня, під час масованого артилерійського обстрілу і спроб супротивника здійснити прорив на Світлодарській дузі.

У місті Ізюм 7 лютого в приміщенні КДК “Спартак” пройшла загальноміська панахида за загиблим військовослужбовцем Збройних сил України, старшим сержантом,  командиром взводу військової частини А 1453 Денисом Дмитровичем Тимошенком, який загинув 3 лютого 2017 року в зоні АТО.

 

comments powered by HyperComments