Керівники районів Харківщини отримали радників з питань АТО

Четвер, 21 вересня 2017, 18:09
Їх головне завдання - допомогти участникам АТО та районним керівникам спільно вирішувати проблеми бійців та членів їх сімей
Керівники районів Харківщини отримали радників з питань АТО

Такі посади введені або представник від участників АТО війшов до складу владних органів сьогодні у 23 адміністративно-територіальних одиницях області, - повідомляє «Справжня Варта»

Про це було повідомлено в ході засідання під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

«Потрібно віддати належне саме громадським організаціям, адже саме до них звертається найбільша кількість людей. Вам нескладно потрапити до обладміністрації, тому ваше завдання - надавати всім, хто до вас звертається, інформацію стосовно того, які існують програми для учасників АТО. Ми маємо конструктивний діалог, обласна влада намагається вирішувати питання дуже швидко», - сказав Михайло Черняк. 

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, на обліку в органах соціального захисту населення перебувають понад 11 тисяч учасників АТО, 133 з них мають статус інваліда війни та 224 члени сімей загиблих. 

«Держава забезпечила надання цим категоріям пільг з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, можливість отримати особам з інвалідністю I, II груп  та членам сімей загиблих, які перебувають на квартирному обліку, грошову компенсацію для придбання житла», - сказав Юрій Шпарага. 

Через управління соціального захисту населення учасникам АТО та членам сімей загиблих надаються путівки для проходження санаторно-курортного лікування, направлення учасників АТО на професійну адаптацію та психологічну реабілітацію.

З обласного бюджету щорічно виділяються кошти на проходження відпочинку учасників АТО в санаторно-курортних закладах Харківської області. На 2017 рік передбачено 860 тис. грн, використано лише 300 тисяч. 

Найчастіше учасники АТО звертаються за наданням матеріальної допомоги на лікування та вирішення соціально-побутових проблем.

У 2017 році райдержадміністраціями та виконкомами міст обласного значення допомогу виплачено 734 особам на суму майже 1,1 млн грн. Разом з тим з обласного бюджету допомогу надано 338 учасникам АТО на суму понад 1,4 млн грн, ще 87 мешканців м. Харкова отримали допомогу на суму 305 тисяч грн.

Як раніше писала «Справжня Варта», переселенцям та участникам АТО спростили отримання доступних кредитів на житло.

Також право на державну підтримку матимуть не лише громадяни, що перебувають на квартирному обліку, а й ті, що не мають у власності житла, або мають у власності житлову площу, що не перевищує 13,65 квадратного метра.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments