Спецслужби України оприлюднили нові докази участі компанії Вагнера у бойових діях на Донбасі

П'ятниця, 3 листопада 2017, 22:42
Міністерство інформаційної політики України та Служба безпеки України представили нові докази участі приватної військової компанії «Вагнер» у бойових діях на Сході України.
Спецслужби України оприлюднили нові докази участі компанії Вагнера у бойових діях на Донбасі

Начальник Апарату Голови Служби безпеки України Ігор Гуськов повідомив про склад російської приватної військової компанії, передає «Справжня Варта».

«Одне з місць, де відбувається вербування найманців «Вагнера», – це колонії. Підбираються люди, які мають воєнну підготовку, кримінальне минуле та відбувають покарання за тяжкі злочини», – розповів Ігор Гуськов.

Загалом він оприлюднив 150 прізвищ осіб, котрі, за інформацією СБУ, є членами ПВК «Вагнер» і навів перелік 14-ти найманців, які загинули 28 січня 2015 року в Донецькій області у боях за Дебальцеве.

Заступник Міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін висловив занепокоєння щодо тиску з боку російської влади на журналістів, що висвітлюють діяльність ПВК.

«Я закликаю міжнародні урядові та неурядові організації та Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ звернути увагу на кричущі порушення прав журналістів у Російській Федерації та застосувати всі можливі важелі, щоб захистити журналістів від інспірованих російським урядом переслідувань за публікацію правди», – наголосив Дмитро Золотухін.

Нагадаємо, 16 жовтня 2017 року заступник Міністра Дмитро Золотухін представив у Європейському Парламенті доповідь щодо злочинів російських приватних військових компаній в Сирії та на Донбасі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments