Ми в Україні не маємо конфлікту. Ми потерпаємо від агресії - Порошенко

Вівторок, 13 лютого 2018, 17:06
Петро Порошенко в інтерв’ю австрійському тижневику «Профіль» розповів про нещодавно ухвалений Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу, в якому на законодавчому рівні затверджується поняття російської агресії.
Ми в Україні не маємо конфлікту. Ми потерпаємо від агресії - Порошенко

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Зокрема, Петро Порошенко підкреслив, що суть закону полягає в реінтеграції території Донецької та Луганської областей. Важливо, що не існує "конфлікту у східній Україні", країна потерпає від агресії, а агресором виступає у даному випадку від РФ. За думкою Президента, Росія має забрати свої війська назад, і в цьому випадку території Донецької і Луганської областей будуть реінтегровані відразу ж. 

Також Петро Порошенко торкнувся теми заручників. 

«Завдяки самовіддачі моєї команди та міжнародних посередників ми змогли звільнити 74 заручники. Це грандіозний успіх. Після трьох років незаконного утримання в тюрмах ці українці змогли нарешті повернутися додому. Не дивлячись на те, що в обмін нам довелось віддати 306 злочинців. Я буду робити все, що в моїх силах, для того, щоб наші солдати та громадяни повернулись додому. Це невіддільна частина Мінського процесу. Вона має бути виконана», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також наголосив на важливості повернення всіх українців, які утримуються в Росії, зокрема - українського журналіста Романа Сущенка, режисера з Криму Олега Сенцова, кримських татар.

Як писала "Справжня Варта" раніше, 27 грудня 74 українських військових були звільнені з полону "ЛНР". Порошенко зустрів хлопців на Донбасі, після чого разом вони прибули до аеропорту "Харків". Звідти військові та Порошенко полетіли до військового аеропорту "Бориспіль" у Києві. Серед звільнених військових був і Олексій Кириченко, він пробув у полоні 1212 днів. Олексій родом із Вінниці, останній час проживав у Харкові. До війни був приватним підприємцем. У 2014 добровольцем пішов на фронт. Потрапив до полону коли виходив із оточення. 

 

comments powered by HyperComments