Зіткнення в центрі Києва: хроніка подій (ФОТО, ВІДЕО)

Вівторок, 18 лютого 2014, 15:16
На підступах до Верховної Ради 18 лютого тривають сутички мітингувальників і силовиків.
Зіткнення в центрі Києва: хроніка подій (ФОТО, ВІДЕО)

15.10 Народний депутат від "Батьківщини" Леся Оробець повідомляє про смерть трьох мітингувальників. "Три трупи в будинку офіцерів. Наших. Ще 7 при смерті. "Швидкі" не пускають!!!!", - написала вона на своїй сторінці в Facebook. "П'ять затриманих вдалося вивести на швидкої, не дивлячись на важкі поранення. Микола Княжицький виводить їх з оточення", - написала вона.

15.08 З аеропорту "Бориспіль" вилетів літак Президента Віктора Януковича. Про це на своїй сторінці в Твіттер повідомляє журналіст "5 каналу" Андрій Ковальов. "Інформація з аеропорту #Бориспіль в 11:25 злетів ейрбас Януковича. Хто і куди-невідомо!", - пише журналіст. Він також повідомляє, що в аеропорту "Бориспіль" "наведений рівень терористичної загрози до "підвищеної" (жовта)".

У свою чергу Дмитро Чекалкін на своїй сторінці в Facebook пише, що спікер парламенту Володимир Рибак намагався зв'язатися з Януковичем, але той на зв'язок не виходить.

"Його підставляють, це людина, яка розуміє, що він відповідає за долю країни зараз, а нічого зробити не може, немає сил, тому що він повинен піти на своє власне рішення. А він чекає рішення від Президента...", - пише Чекалкін.

14:20 Силовики намагаються відтіснити учасників Євромайдану по вулиці Грушевського у бік площі Арсенальній у Києві, передає кореспондент РБК-Україна. Силовики застосовують світлошумові гранати, сльозогінний газ, травматичну зброю. На вулиці Інститутській силовики також відтіснили учасників Євромайдану до Фортечного провулку.

13.52 Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок оголосив загальну мобілізацію. Про це повідомляє ВО "Свобода" в Твіттер.

"Олег Тягнибок закликає всіх чоловіків негайно їхати в Київ - загальна мобілізація!", - цитує повідомлення УНІАН.

13.30 У ці хвилини сутички між активістами Майдану і міліціонерами в Маріїнському парку припинилися. Міліцейський кордон відійшов углиб парку ближче до наметів прихильників Партії регіонів.

У той же час на вулиці Грушевського з боку станції метро "Арсенальна" продовжують перебувати загони "Самооборони Майдану", які відтіснили "титушек", які намагалися прорватися в Маріїнський парк.

Тим часом в Будинку офіцерів вже обладнаний медпункт. Мітингувальники, які отримують поранення в ході протистояння з правоохоронцями, надходять до медиків, які базуються в даному приміщенні. "У Будинку офіцерів обладнаний медпункт. Поранені отримують допомогу тут. Дуже потрібні ліки!" - написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член фракції ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

Під час зіткнень постраждали не менше 20 осіб з обох сторін протистояння.

13.17. Мітингувальники відтісняють «беркутівців» вглиб вулиці Шовковичній. В результаті зіткнень постраждало багато мітингувальників, у них переважно розбиті голови.



Також мітингувальники взяли в полон 10 міліціонерів, їх витягують і намагаються побити. Інші мітингувальники стримують колег.

13.15. Під Радою "Беркут" пішов в атаку. Спалахнула масова бійка. Зараз тривають масові сутички між “Беркутом” і мітингувальниками, серед яких вже є постраждалі, пише УНІАН.



13.00. Спікеру  О.Рибаку викликали швидку допомогу. За словами Богословської, у нього гіпертоничний криз



12.45. "Беркут " почав відтісняти протестувальників з вулиці Липській. Після того, як в рядах протестуючих прозвучала інформація про атаку з боку правоохоронців, люди почали бігти по вулиці Липській від офісу Партії регіонів на вулицю Інститутську.

Повідомляється, що поранення отримали вже 10 демонстрантів, одному хлопцеві відірвало кисть руки. Велика частина поранень у голову. Дві жінки поранені гумовими кулями, пише Лігабізнесінформ.

12.18.  Депутати з фракції Партії регіонів залишають будівлю Верховної Ради і мають  намір повернутися на роботу завтра, повідомляє Сегодня.

12.16. У Верховній Раді народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон накинулася на депутата від Партії Регіонів Юрія Самойленка.

12.07. «Якщо парламент буде працювати, то до кінця тижня можемо мати нового прем'єра», – говорить Ганна Герман.

11.50. Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявив, що тільки одна людина може вирішити конфлікт в Україні. Це – президент Віктор Янукович.

11.44. В опозиції вважають, що відбувається під Радою народним гнівом, а в ПР звинувачують опозицію.

11.44. Офіс Партії регіонів на вул. Липській атакували близько сотні протестувальників. Вони розбили вікно і виламали двері. У будівлю закинули "коктейлі Молотова". В приміщенні почалася пожежа.

11.33. На перетині вулиць Шовковичної та Інститутської два десятки силовиків зі щитами зробили спробу атакувати мітингувальників, однак самооборона Майдану закидали їх камінням і змусила повернутися наза до укріплень.



11.03. На розі вулиць Інститутської і Шовковичної вже 15 хвилин триває протистояння активістів і силовиків.

10.33. Під час зіткнення на Шовковичній кинутий протестувальниками вибухпакет розірвався під ногами одного з бійців внутрішніх військ. Вогонь загасили його колеги. Також вони вирішили викликати на місце «швидку допомогу».

10.11. На вулиці Шовковична в центрі Києва натовп людей кидає каміння в кордон силовиків. Протестувальники також розгойдали авто і проштовхнули його через кордон. Також в сторону силовиків летять вибухові пакети, бійці тушкують їх вогнегасниками.



10.07. «Бійці» з самооборони Майдану зігнали солдатів внутрішніх військ з трьох вантажівок, які перекривають дорогу на вулиці Грушевського.

09.49. Під Верховною Радою почалися перші сутички між мітингувальниками з Майдану і Антимайдана. З боку учасників акції протесту на підтримку чинної влади в натовп полетіла димова шашка.

09.37. «Бійці» з самооборони Майдану взяли в кільце Маріїнський парк біля Верховної Ради в той час, коли там перебували хлопці спортивної зовнішності.



09.34. На вулиці Грушевського у Києві вишикувалися кілька сотень активістів Правого сектора в повній екіпіровці.



09.17. О дев'ятій ранку з Майдану Незалежності стартувала хода. Зі сцени комендант Майдану Андрій Парубій оголосив, що колона збирається біля восьмої барикади. Після шикування близько 40 тисяч людей з прапорами Самооборони та «Удару» пішли до Ради вгору по Інститутській.

09.09. Колона так званого «мирного наступу» рушила від Майдану до Верховної Ради вгору по вулиці Інститутській.

08.38. На Майдані почали формуватися колони людей для "мирного наступу" на Верховну Раду України.

comments powered by HyperComments