Президент схвалив превентивне затримання в зоні АТО

Четвер, 21 серпня 2014, 17:50
Терористів у зоні АТО зможуть затримувати на строк до 30 діб
Президент схвалив превентивне затримання в зоні АТО

За інформацією прес-служби Президента, Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Закону "Про боротьбу з тероризмом" стосовно превентивного затримання в районі проведення антитерористичної операції осіб, причетних до терористичної діяльності, на термін понад 72 години. Закон був ухвалений Верховною Радою 12 серпня.

Згідно з документом, для запобігання терористичних загроз в районі проведення АТО може здійснюватися превентивне затримання осіб, причетних до терористичної діяльності, на термін понад 72 години. Термін превентивного затримання не може перевищувати 30 діб. Основою для превентивного затримання є обгрунтована підозра в здійсненні особою терористичної діяльності.

Превентивне затримання здійснюється за вмотивованим рішенням начальника Головного управління Служби безпеки України або начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в  АР Крим, у відповідній області, містах Києві і Севастополі за згодою прокурора і без постанови слідчого судді, суду.

Копія рішення про превентивне затримання особи, причетної до терористичної діяльності, на термін понад 72 години невідкладно надається затриманій особі, а також негайно скеровується до слідчого судді, суду відповідної юрисдикції разом з клопотанням про обрання належного запобіжного заходу відносно відповідної особи.

Превентивне затримання не може тривати після розгляду слідчим суддею, судом клопотання про обрання належного запобіжного заходу відносно цієї особи.

 

comments powered by HyperComments