Гроші на відбудову Донбасу повинні дати Росія і країни ЄС (Резолюція громадських організацій в Харкові)

П'ятниця, 12 вересня 2014, 15:54
Для відновлення інфраструктури Донбасу необхідно залучати кошти як країн Митного Союзу, так і країн ЄС.
Гроші на відбудову Донбасу повинні дати Росія і країни ЄС (Резолюція громадських організацій в Харкові)
Така пропозиція прозвучала сьогодні, 12 вересня, в ході круглого столу «Світ. Стабільність. Відродження».

Як повідомив представник організації «Діти війни України» Олександр Томаш, зараз економіка України перебуває в занепаді, і самостійно відновити інфраструктуру в Луганській і Донецькій області неможливо. Тому необхідно залучати кошти країн, які були ініціаторами підписання «мінських угод».

«Це і Росія, і країни Митного Союзу, і країни Європейського Союзу», - підкреслив Олександр Томаш.

У круглому столі взяли участь представники більше десяти громадських організацій. Вони висловили думку, що мир в Україні повинен бути відновлений за будь-яку ціну, адже продовження війни призведе до повного руйнування двох найбільших промислових регіонів України. Крім того, кожен день протистояння призводить до нових жертв, в тому числі гинуть і діти.

«Люди повинні жити в мирі та злагоді, в заможній країні, а не в країні, яку роздирає громадянська війна. Саме тому ми вважаємо, що Україні необхідний мир, стабільність. В Україні повинні розмовляти політик, а не гармати. Люди повинні виходити на вулиці і розмовляти один з одним, а не воювати. В Україні зараз мало «голубів миру», багато налаштовані на війну, а повинно бути навпаки», – зазначають учасники круглого столу.

За їх словами, одночасно погіршується матеріальний стан українців, в першу чергу, незахищених верств населення.

Учасники форуму також торкнулися і майбутніх виборів у Верховну Раду України. На їхню думку, в Раді має бути розширене представництво громадських організацій, у тому числі тих, хто підтримує ветеранів, «дітей війни», «чорнобильців» та інші незахищені категорії. Крім того, учасники форуму підкреслюють, що в майбутньому парламенті має бути розширене представництво регіонів, в тому числі і Харкова.

За підсумками круглого столу учасники прийняли резолюцію, яку планують передати у Верховну Раду, Кабінет міністрів та Адміністрацію Президента. Основними вимогами в резолюції позначені встановлення миру на Донбасі, прийняття плану з відновлення зруйнованої інфраструктури, розширення представництва регіонів та громадських організацій у новій Верховній Раді України.
comments powered by HyperComments