У Столиці Слобожанщини відбувся форум «Громадянське суспільство іде на вибори»

Аріадна Скела  |  П'ятниця, 10 жовтня 2014, 17:47
Активісти міста та області, кандидати в народні депутати та представники громадських організацій, - сьогодні вони зібралися для того, щоб заявити про позиції Харківського громадянського суспільства в зв’язку з виборами. Конференцію розпочав координатор Дмитро Кутовий.
У Столиці Слобожанщини відбувся форум «Громадянське суспільство іде на вибори»

 

-              Харківський громадянський форум об’єднує більше тридцяти різноманітних організацій, це зовсім відкрита для будь-яких контактів, проектів та співпраці платформа суспільства. І ми вперше в історії ідемо на вибори, - говорить координатор заходу Дмитро Кутовий. -  Близько тижня тому громадянське суспільство оголосило, що воно закликає всіх кандидатів, які братимуть участь у виборах, скористатися можливостями платформи  та пройти процедуру люстрації, згідно з чинним положенням Харківської люстраційної палати. Головним для Харківського громадянського суспільства є те, щоб кандидати в народні депутати спиралися на консолідовані ідеї громадянського суспільства. Тому кандидати, яких ми сьогодні будемо представляти, це, всього на всього, одні з тих демократичних кандидатів, які відгукнулися на заклик громадянського форуму та ввійшли в процедуру люстрації.

У форумі взяв участь координатор Харківської люстраційної палати Віктор Смородинський. Він розповів учасникам заходу, що вчора президент України Петро Порошенко підписав закон про очищення влади, і через декілька днів цей документ має бути опублікований в ЗМІ.

 

-              У Харкові проект люстрації, - каже Віктор Смородинський, - почав діяти ще задовго до підписання цього закону. Ми відправили  заяви на проходження люстрації 12 владним структурам, аби чиновники, які їх очолюють, мали можливість її пройти. І на сьогоднішній день у нас вже є перші результати. На проведення цієї процедури дав згоду губернатор Харківщини Ігор Балута. Деякі органи держвлади на це негативно відреагували, зокрема Харківська обласна прокуратура, керівництво Харківської фінансової інспекції, вони відмовилися заповнювати люстраційні заяви. Та незважаючи на все це, я сподіваюсь, що, коли голова облдержадміністрації Харківської області дав згоду на проходження цієї процедури, то найближчим часом вони повинні змінити свою точку зору.

Також Віктор Смородинський повідомив, що процедуру люстрації вже почали проходити і кандидати в народні депутати, яких об’єднало громадянське суспільство Харківщини.

Процедура очищення, - впевнений Смородинський, - додасть цим кандидатам в народні депутати певні плюси під час голосування, тому що українські виборці хочуть бачити в парламенті лише чесних та відкритих людей.

Після промов координаторів заходу  активісти громадянського суспільства Харківщини представили кандидатів у народні депутати.

Станіслав Янковський  кандидат в народні депутати,  округ  180, Золочівський район, правозахисник, адвокат.

-              Я вірю в те, що ми на цих виборах переможемо, - каже Станіслав Янковський. -  Я хочу змінити саму систему, розвивати інфраструктуру села та добробут місцевих мешканців.

 

 

Сергій Бабьонишев кандидат в народні депутати, округ 169, Київський район.

-              Я, як патріот своєї країни, бачу гостру необхідність діяти прямо зараз, -  говорить Сергій Бабьонишев. -  Найближчим часом нам треба ухвалити закони з вдосконалення системи оборони держави, медицини та соціального захисту наших людей. Я підприємець, тож вважаю, що малий та середній бізнес здатні відновити економіку країни та підняти державу на ноги. Це дозволить нам отримати нові робочі місця та підвищити рівень життя українців. За освітою я інженер-будівельник, тому вважаю, що на законодавчому рівні необхідно ухвалити закони з енергозбереження, що дозволить нам вийти на новий енергорівень та стати незалежною країною. У плані будівництва доріг нам треба наслідувати Німеччину та Польщу, а процес участі в тендерах із зведення автошляхів зробити прозорим та чесним. У сфері ЖКГ теж необхідна прозорість, оскільки громадяни повинні знати, на що витрачаються їх гроші.

Олег Гірман кандидат в народні депутати, округ 181, Зміївський район.

-              Сьогодні пишеться новітня історія України, і від кожного з нас залежить, як ми будемо жити далі. Чи зможемо ми зламати цю стіну недовіри та балансування на грані виживання наших дітей, людей похилого віку. Чи потраплять нові обличчя до парламенту, нові обличчя патріотичних та чесних людей? Я впевнений, народ України заслуговує на краще життя.

Сергій Кузан кандидат в народні депутати, округ 175, Дергачівський район

-              Систему повинні змінювати нові та молоді фахівці, молоді підприємці, юристи та правозахисники. Бажаєш змін? Обирай нового! Молодість. Порядність. Відповідальність.

Дмитро Марінін кандидат в народні депутати, округ 168, Дзержинський район

-              Передусім хотів би висловити вдячність за довіру мені. Я іду на вибори з гаслом «За мир та свободу!». Мир сьогодні потрібен Україні та всім нам, а свобода – це те, за що гинули українці на майдані, це те, за що сьогодні гинуть наші браття-українці, захищаючи єдність нашої держави. Сьогодні ми повинні взяти на себе відповідальність і прийти у Верховну Раду для того, щоб наша країна жила в мирі.

Дмитро Дробот кандидат в народні депутати, округ 170, Московський район

-   Я впевнений, що сьогодні для кожного з нас відкрито таке «вікно можливостей», чи то ми їм зараз скористаємося, чи воно закриється для нас років на 5. Мені вчора задали бабусі та дідусі таке питання, яке ніхто не задавав. Звідки береться виборчий фонд? Це вперше люди розмірковують не про під’їзди, лавочки та ремонт дахів, а конкретно про більш важливі речі. Мені приємно таке чути, що з’явилися люди небайдужі. Я вірю, що сьогодні, незважаючи ні на що, особливо Харків зможе показати себе не лише інтелектуальною столицею, але і  тою столицею, яка буде першою в усіх реформах країни.

Олександр Чумак кандидат в народні депутати, округ 173, Комінтернівський район

-              Я підприємець та громадський діяч, не входжу до жодної політичної партії, іду на вибори вперше. Я успішна людина та добрий сім’янин. Я очолюю Асоціацію роботодавців та підприємців. З 2009 року моя команда надає підтримку та захист малому та середньому бізнесу. Я впевнений, що зачасту малий та середній бізнес зазнає багато страждань від несумлінних правоохоронців. Держава, на жаль, не розуміє, що розвиток малого та середнього бізнесу – це запорука високих стандартів країни. Моє рішення іти в політику не є спонтанним. Підбиваючи підсумки діяльності нашої команди на Харківщині, я вже зараз з впевненістю можу говорити, що ми готові відроджувати країну. Я глибоко переконаний, що життя треба прожити так, щоб не потрапити в сміттєвий бак!

 

 

comments powered by HyperComments