Томенко: В коаліційній угоді потрібно закріпити завдання оптимізувати апарат Кабміну

П'ятниця, 7 листопада 2014, 13:04
Одним із надзвичайно важливих завдань, яке необхідно закріпити в тексті угоди, є оптимізація системи державної управлінської моделі. Повідомляє сайт "Zik".
Томенко: В коаліційній угоді потрібно закріпити завдання оптимізувати апарат Кабміну

Про це повідомив радник Президента Микола Томенко за результатами чергової зустрічі представників партій щодо узгодження проекту коаліційної угоди, пише Українська правда.

«Мова йде не лише про скорочення кількості міністерств і парламентських комітетів, а й відповідних секретаріатів та апаратів цих структур», – зазначив Томенко.

Він нагадав, що у Верховній Раді є так звані «іменні» комітети, які формувалися під конкретних політиків, а не під відповідні повноваження.

«Водночас треба не забути, що у нас діє як мінімум два Кабінети Міністрів. Так, Секретаріат Кабінету Міністрів, фактично, за чисельністю, впливом та повноваженнями є своєрідним «другим Урядом», – сказав він.

«Не може в країні бути двох Урядів, а тому радикальна оптимізація і апарату Кабінету Міністрів – також нагальне завдання, яке треба закріпити в коаліційній угоді», – підсумував Томенко.

comments powered by HyperComments