Льотчиця Савченко: Мені набридла ваша брехлива Росія! (відео)

Субота, 8 листопада 2014, 23:12
Надію Савченко 7 листопада доставили у Басманний суд, де проходило засідання за її справою. Українську льотчицю, яку звинувачують в причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом, доставили з СІЗО, в якому, за словами її адвоката, вона сидить в одиночній камері. У суді Надія Савченко принципово говорила тільки українською мовою. Повідомляє сайт "Главное".
Льотчиця Савченко: Мені набридла ваша брехлива Росія! (відео)

Суд залучив до справи опитування свідків з боку захисту, що раніше відмовлялося робити слідство. Як стверджує адвокат Савченко Ілля Новіков, опитані троє свідків: два українських військовослужбовців і сестра льотчиці Віра Савченко. За словами адвоката, Надію Савченко узяли в полон раніше, ніж загинули журналісти ВГТРК, у вбивстві яких звинувачують льотчицю, і це - її алібі.

Інший адвокат льотчиці Марк Фейгин повідомив, що Надія Савченко написала рапорт про звільнення зі збройних сил України.

Звільнення з армії - обов'язкова вимога українського законодавства для людей, що перемогли на виборах до парламенту, а Савченко якраз пройшла у Верховну Раду від партії "Батьківщина".

Нагадаємо, Надія Савченко звинувачується в причетності до загибелі журналістів ВГТРК під Луганськом. Як стверджує слідство, вони були убиті з наведення Савченко, а сама вона пізніше була затримана на кордоні з Росією, куди нібито відправилася під виглядом біженки. Захист Савченко нещодавно повідомив, що проти льотчиці також збираються відкрити кримінальне провадження за незаконний перетин кордону. Обвинувачена заперечує свою провину. Савченко і її адвокати стверджують, що її викрали на території Луганської області і доставили в Росію.

comments powered by HyperComments