Український режисер про Путіна: приклад Наполеона весь час стоїть у нього перед очима

Середа, 19 листопада 2014, 14:17
Український режисер Сергій Маслобойщиков вважає, що президент РФ Володимир Путін у своїх діях керується прикладом Наполеона. Про це він розповів в інтерв'ю "Обозревателю" в рамках проекту "Зустрічі з Андрієм Рушковським". Повідомляє сайт «Главное».
Український режисер про Путіна: приклад Наполеона весь час стоїть у нього перед очима

"Це людина з вразливою самолюбністю. Насправді, дуже небезпечний тип - його нічого більше не цікавить в житті, окрім власної самолюбності. Мене вражає інше, і цим він небезпечний. Він залучає до магії усіх інших - як не зробити неприємне його самолюбності. І ось, розуміючи, що такий персонаж може доторкнутися до ядерної кнопки, світ іноді починає йти у нього на поводі. Постійний заклик: а як би Путіну в цій ситуації зберегти своє обличчя? А чому ви думаєте, як йому зберегти своє обличчя? Нехай він сам про це думає! Це як гра з хворою людиною, від якої не знаєш, чого чекати. Виходить, що усі, бажаючі пом'якшити обстановку, розв'язують йому руки і дають привід бути залежним від нього", - вважає Маслобойщиков.

"Я думаю, це людина, яка впевнена, що у світі поважають тільки силу. Приклад Наполеона весь час у нього стоїть перед очима... Я якось зайшов на сайт однієї російської компанії, яка робить речі для кабінетів високих чиновників. Я був уражений, що як атрибути вони продають портрети Путіна і Медведєва в мундирах наполеонівських або часів війни 1812 року", - відзначив режисер.

При цьому, за його словами, Путін не розуміє, що для більшості жителів цієї планети він асоціюється не з Наполеоном, а з Гітлером і Сталіном.

"Для мене це якийсь підлітковий синдром - бути першим хлопцем на селі. Усе інше його не цікавить - ні Росія, ні світ, ні цивілізація. А всі ці ідеологи, які йому підказують про православ'я і про Російський світ! Це такі банальності. Усе це світ вже давно перестраждав, вихаркав і виплюнув", - відзначив він.

comments powered by HyperComments