Політолог: Росія не здатна придбати стратегічних партнерів

П'ятниця, 21 листопада 2014, 20:44
Організовані при підбурюванні Росії сепаратистські "референдуми" в Криму і на Донбасі є імітацією народного волевиявлення, а їх ініціаторам доведеться відповідати згідно із законом. Сама ж Росія такою поведінкою тільки плодить ворогів. Про це політолог Володимир Цибулько розповів на чаті в "Головреді". Інформує «Главное».
Політолог: Росія не здатна придбати стратегічних партнерів

Коментуючи питання, чому ініціаторів "референдумів" в Україні називають сепаратистами, експерт нагадав, що справжні референдуми в Європі не готуються за два тижні або два місяці. "До референдумів готуються десятками років. Балансують інтереси, проводять загальнонаціональну дискусію. І коли вже іншого способу рішення конфліктних ситуацій немає, проводять референдуми у рамках законодавства країни. Кращим зразком дотримання законодавства якраз і є референдум в Каталонії, який не був референдумом в повному розумінні слова. Це була імітація референдуму, а ініціаторам імітації все одно доведеться відповідати перед законом", - підкреслив Цибулько.

"Якби Російська імперія і СРСР проводили "разимперивание" за зразком Великобританії, то отримала б тільки повагу і любов, як це демонструють нині країни Британської Корони. Але євразійський деспотизм російських вождів здатний тільки плодити ворогів, а не союзників і стратегічних партнерів", - підсумував політолог.

comments powered by HyperComments