Уряд України готовий реанімувати українську економіку за прикладом Польщі

Середа, 24 грудня 2014, 19:31
«Бальцерович з колишнім урядом Польщі влаштували найсерйозніші реформи. Бальцерович не дуже популярний в країні, однак Польщу знають в усій Європі. Ми теж готові іти за прикладом Польщі», - повідомив Арсеній Яценюк під час засідання Нацради реформ. Повідомляє сайт «РБК-Україна». Повідомляє сайт "ДЕПО".
Уряд  України готовий реанімувати українську економіку за прикладом Польщі

«Сьогодні не треба шукати простого шляху, і тут не допоможуть навіть ніякі лауреати, оскільки на те, щоб провести реформи, потрібний тривалий час»,- розповів Яценюк.

Довідка. План Бальцеровича, по-іншому «шокова терапія» - це шлях швидкого реанімування економіки Польщі, перехід від комуністичного та централізованого принципу до ринкової системи. Документ ухвалили у 1989 році і назвали на честь Леха Бальцеровича, тодішнього міністра фінансів та віце-прем’єра в Уряді Мазовецького. Під час реалізації плану Бальцеровича спочатку в Польщі відбулося різке падіння виробництва, однак у 1992 економіка почала розвиватися.

Як вже повідомлялося раніше, уряд України намагається провести через парламент законопроект про державний бюджет на 2015 рік, який передбачає заморожування зарплат та пенсій та урізання соцпрограм.

 

comments powered by HyperComments