Путін та Меркель зустрілися у Москві. Після зустрічі кожен з них залишився при своїй точці зору — політолог

Понеділок, 11 травня 2015, 14:30
Путін та Меркель обсудили в столиці Росії, наскільки виконуються Мінські угоди стосовно вгамування конфлікту на Донбасі. Фахівці зробили висновок, під час зустрічі нічого конкретного жодна зі сторін не сформулювала.
Путін та Меркель зустрілися у Москві. Після зустрічі кожен з них залишився при своїй точці зору — політолог

Нещодавно у столиці Росії Путін зустрівся з Ангелою Меркель, канцлером Німеччини. Керівники двох країн обсудили, наскільки виконуються Мінські домовленості. Так голова російської держави висловив точку зору, що Київ має прагнути діалогу з Луганськом та Донецьком, а керівниця Німеччини розповіла, що на Донбасі треба провести вибори, оскільки це буде запорукою цілісності України.

В ефірі радіостанції Голос Столиці було прокоментовано підсумки переговорів двох сторін. Свої думки з цього приводу висловив Андрій Міселюк, директор Інституту соціально-політичного проектування «Діалог».

За його словами, позитивно, що обстановку в українській державі обговорюють на рівні головних гравців. Той факт, що канцлер Німеччини не захотіла прибути на відзначення 9 травня у Росії, а приїхала лише наступного дня для зустрічі з головою російської держави, можна розглянути як вищий пілотаж дипломатії, каже політолог Андрій Міселюк. Таким чином вона і позицію ЄС репрезентувала, і прибула в дуже важливу для Росії мить. Головним її завданням було підтримати на вищому рівні діалог, бо після підписання Мінських угод у лютому жодних подібних зустрічей не сталося, а ситуація на Донбасі набула замороженої фази. А для того щоб утямити цілі Кремля, необхідно було поговорити з Путіним, що і Меркель реалізувала.

За словами політолога Андрія Міселюка, після цієї зустрічі можна зробити висновок, що канцлер Німеччини дала зрозуміти, що подальшого посилення конфлікту не може бути.

Чому спершу Меркель зустрілася з Путіним, а не з Порошенком, Андрій Міселюк це коментує так, бо канцлер Німеччини хотіла донести свою думку до Путіна спочатку, а потім вже поговорити з Порошенком, президентом України. Головне, що має зробити Меркель, це правильно донести і відстояти свої погляди обом сторонам конфлікту.

 

comments powered by HyperComments