Депутати проголосували за законопроект про Національну поліцію

Четвер, 21 травня 2015, 12:34
Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект «Про Національну поліцію України».
Депутати проголосували за законопроект про Національну поліцію
«За» проголосувало 284 народних депутата:
 
БПП - 125
Народний фронт - 66
Позафракційні - 19
Оппоблок - 0
Самопоміч - 25
Відродження - 19
Фракція Ляшко - 17
Батьківщина - 13
Воля народу - 0
 
Як повідомляє прес-служба МВС, законопроект визначає систему Національної поліції - центральниго органу управління і територіальних органів. Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно Раптової Дії).
 
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що відповідно до положень законопроекту, основні завдання Національної поліції зводяться до превентивної та профілактичної діяльності, викриття та розслідування злочинів та адміністративних правопорушень, надання допомоги особам, які її потребують.
 
 
Для відкритості системи та забезпечення прозорого відбору (конкурсу) визначені повноваження створюваних поліцейських комісій за участю громадських представників. Для мінімізації ризиків корупції та моніторингу якості роботи передбачено участь громадськості та в дисциплінарних комісіях. Крім того, впроваджується підзвітність поліції не тільки уряду, а й представникам громади.
 
За словами Арсена Авакова, в проекті закону зазначена процедура прийняття органами місцевого самоврядування резолюції недовіри до керівників територіальних органів (підрозділів) Національної поліції.
 
Для побудови партнерських відносин з населенням передбачена взаємодія поліції з громадськістю через підготовку та реалізацію спільних проектів і програм для задоволення потреб на місцевому рівні.
 
Також в Законі будуть прописані всі поліцейські заходи, в тому числі і заходи примусу і використання спеціальних засобів, встановлені чіткі рамки повноважень.
 
«Все це має на меті підвищити рівень довіри до правоохоронної структурі і ефективність роботи поліції», - підкреслив Арсен Аваков.
comments powered by HyperComments