«Самопоміч» оприлюднила списки кандидатів в депутати на вибори у місцеві ради

Четвер, 13 серпня 2015, 22:20
Списки кандидатів будуть формуватися саме так, щоб там було не більше 10% людей, які вже працювали депутатами різних рівнів. Має оновитися склад рад, - про це під час прес-конференції 13 серпня у Харківській філії інституту ім. Горшеніна заявив народний депутат, заступник голови фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Лаврик.
Олег Лаврик "Об'єднання "Самопоміч"

За словами народного депутата України, заступника голови фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олега Лаврика, протягом останніх кількох місяців «Об’єднання «Самопоміч» веде доволі прискіпливу процедуру відбору кандидатів щодо участі у місцевих радах.

«Ми публічно зверталися до громадськості, до експертів середовищ для того, щоб залучити в якості ймовірних кандидатів в депутати різного рівня саме громадськість. Саме такі процедури були під час перших виборів партії в Київраду в 2014 році, така процедура застосовувалася під час виборів народних депутатів України в жовтні 2014 року. Зараз ми продовжуємо цю  практику, коли задачею членів партії «Самопоміч», громадського «Об’єднання «Самопоміч» є не самому зайти у владу, а залучити якісних і професійних експертів, залучити представників різних громадських організацій активних міст для того, щоб саме вони представляли інтереси громади», - повідомив Лаврик.

Тому, запевнив народний депутат, протягом останніх кількох місяців така процедура спілкування і відбору організації попереднього виборчого процесу проходила і у місті Харків.

Обов’язковим елементом співпраці кандидатів на місцеві вибори від політичного об’єднання «Самопоміч», розказав депутат, є публічне обговорення особи, яка буде кандидувати.

 «Минулого тижня на сайті об’єднання «Самопоміч» були представлені кандидати по багатьох районних і міських радах країни. І саме сьогодні після кількох днів спілкування вже кінцевого списку ймовірних кандидатів ми представимо на сайті «Самопоміч» кандидатів до Харківської міської ради і ймовірних кандидатів до Харківської обласної ради. Ми сьогодні прийняли також рішення про участь у виборах «Самопомочі» у Харківську районну раду. Протягом трьох тижнів часу громада Харківщини має можливість, і ми звертаємося до всіх активних людей, до громадськості, щоб отримати якомога більше інформації і про діяльність, і про попередній досвід роботи наших потенційних кандидатів до того моменту, поки буде юридичною процедура оформлення чи висунення кандидатів у депутати. Нам дуже важливо, щоб ці люди, які будуть представлені і висунуті від «Об’єднання «Самопоміч», були гідними представниками громади, тому що ніхто краще, ніж люди, які поруч живуть, разом працюють в одних трудових колективах, разом колись навчалися, не знають насправді чи ті принципи декларує  «Об’єднання «Самопоміч», - повідомив Лаврик.

Також під час заходу Лаврик відзначив, що у партії нема завдання охопити всі округи Харкова та області. «Ми будемо іти в ради тільки там, де у майбутньої фракції є чітка стратегія роботи на каденцію. До майбутніх кандидатів будуть пред'явлені певні вимоги: вони не мають бути колишніми членами Партії регіонів або навіть бути пов'язаними з цією партією. Наприклад, дорога до нас буде замовлена помічникам депутатів від ПР. Окрім цього, списки формуватимуться так, щоб там було небільше 10% людей, які вже працювали депутатами різних рад. Ми хочемо оновити склад рад», - відзначив Лаврик.

За словами Лаврика, протягом тих кількох днів, коли є вже виставлені потенційні кандидати по інших областях, ми отримуємо величезну активність громад з обговорення. Так, за перші чотири дні обговорення було 47 тисяч індивідуальних заходів на сайт «Об’єднання «Самопоміч» саме на сторінку «Вибори 2015», було отримано більше сотні листів як від індивідуальних громадян, так і колективів, отримано величезну кількість звернень через електронну пошту та Фейсбук.

«Одна із задач "Об’єднання "Самопоміч" на наступну депутатську каденцію - бути цією платформою і містком комунікації між громадою і міською владою, і ми маємо таку практику в інших містах України, я сподіваюся, що така практика буде активно впроваджена у Харкові, коли кожне засідання фракції «Об’єднання «Самопоміч» чи то районної ради, чи то міської, чи обласної буде проходити публічно, в присутності журналістів, коли кожне засідання фракції, на якому будуть прийматися рішення щодо голосування в тих чи інших питаннях порядку денного, буде проходити разом з громадою, з експертними середовищами, будуть проходити круглі столи, саме таким чином, щоб громада і депутати як представники громади мали можливість впливати на політику міста, мали можливість впливати на вирішення господарських питань чи затвердження програм розвитку міста», - запевнив народний депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Олег Лаврик.

Списки кандидатів по регіонах України.

Нагадаємо, Харківська "Сампоміч" визначається з кандидатом на місце Кернеса. Представництво політичної організації візьме участь у виборах до Харківської міської ради, які відбудуться у 25 жовтня 2015 року.

comments powered by HyperComments