Путін побоїться зустрічатися з Порошенком тет-а-тет

Четвер, 27 серпня 2015, 20:00
Конфлікт на Донбасі можливо будуть обговорювати на засіданні Генеральної Асамблеї ООН під час зустрічі «нормандської четвірки». Таку новину повідав Володимир Золотарьов, політичний аналітик.
Путін побоїться зустрічатися з Порошенком тет-а-тет

За словами Володимира Золотарьова, в державі заговорили про те, що Порошенко може зустрітися з Путіним на заході Генасамблеї ООН. Російський президент чітко дав зрозуміти, що має намір зустрітися з американським президентом, бо не сприймає Порошенка як самостійну фігуру.

На думку аналітика, якщо зустріч двох президентів і пройде, то вона буде тільки протокольною. Прийдуть, потиснуть руки для журналістів та, нічого не вирішивши, розійдуться. Однак на цю зустріч потім посилатимуться як на частину процесу переговорів. Коли ж Путін вирішить зустрітися з українським главою, то це буде проявом волі до миру, а це наразі малоймовірно. Поки що найбільш вірогідним є варіант зустрічі «нормандської четвірки».

За словами експерта, такі переговори могли б мати для всіх практичний сенс. Путіна цікавить послаблення санкцій, тому ЄС може на нього впливати. Однак знову, значних результатів від цієї зустрічі не треба чекати. Захід відбудеться під егідою ООН, а це значить, що він носитиме формальний характер. І це не принесе того ж дня мир на Донбас, однак все одно такі переговори – це вже позитивний крок. 

comments powered by HyperComments