Балута: Демократичні сили Харкова дали відсіч фальсифікаторам і сформували більшість у міськвиборчкомі

Четвер, 17 вересня 2015, 16:49
Екс-губернатор назвав вчорашнє голосування міськвиборчкому по районних комісіях перемогою над «міською владою і низкою політичних сил».
Балута: Демократичні сили Харкова дали відсіч фальсифікаторам і сформували більшість у міськвиборчкомі

Нагадаємо, що 16 вересня пізно увечері міськвиборчком, незважаючи на протидію членів комісії на чолі з її головою Ганною Биндич /делегована міською організацією партії Блок Петра Порошенка «Солідарність»/, все-таки виконав вимогу ЦВК України, погодивши склади 9 районних виборчкомів.

«Каменем спотикання» стало питання про керівництво цих комісій. Так, провладні партії розраховували отримати контроль над ухваленням рішень т.з. «трійками» в комісіях (голова, заступник і секретар).

Після довгих суперечок райвиборчкоми все-таки були затверджені. Інакше, Харків отримав би потенційний канал фальсифікації результатів виборів: протоколи з результатами дільничних комісій звозилися по 605 дорогам в одно місце - у міськвиборчком. У цьому випадку проконтролювати усі маршрути, як відзначили представники міських організацій демократичних партій, було б фактично неможливо.

Усі ми пам'ятаємо скандальні місцеві вибори 2010 року. Міська влада і певні політичні сили хотіли повторити цей «успіх», забезпечивши на виборах в жовтні собі базу для фальсифікацій з підрахунком голосів. Проте демократичні сили Харкова дали їм гідну відсіч, - відзначив Балута.

За словами екс-губернатора, в процесі вчорашнього голосування в міському тервиборчкомі фактично було сформовано демократичну більшість, яка сьогодні продовжить роботу над тим, щоб підбиття результатів волевиявлення було максимально прозорим і об’єктивним.

Як вже писалося раніше, за результатами праймериз на голосуванні учасників Форуму демократичних організацій за єдиного кандидата на пост міського голови Ігор Балута набрав удвічі більше голосів, ніж найближчі до нього кандидати.

Раніше екс-губернатор заявив, що у разі, якщо його кандидатуру підтримає Волонтерська партія України, він балотуватиметься на пост мера Харкова від цієї політичної сили.

comments powered by HyperComments