Біографія кандидата в мери Одеси Саші Боровика: справжня або підробна?

Сергій Федоренко  |  Неділя, 18 жовтня 2015, 21:23
Офіційна біографія кандидата в мери Одеси Саші Боровика може не відповідати дійсності, зважаючи на суперечність озвучених ним фактів.
Біографія кандидата в мери Одеси Саші Боровика: справжня або підробна?

Саша Боровик раніше в інтерв'ю заявляв про те, що вчився у Вищій школі КДБ у зв'язку з тим, що «в 17 років був завербований КДБ». Проте, через три роки навчання залишив. «У січні 1991 року пішов. Мене відправили до армії. Я підробив документи, що я студент хімфакультету МГУ, зібрав речі і поїхав, - пояснив Боровик. - У мене були друзі на хімфакультеті. Я пішов у деканат і сказав: «Мені треба, щоб ви мені тут поставили друк», знаючи, що вони не перевіряють. І з цим друком я пішов у ВВІР. Для ВВІРУ я був студентом хімфакультету. І, таким чином, у мене виявився на руках закордонний паспорт, і замість того, щоб їхати в армію, я поїхав за кордон і більше ніколи не повернувся», - сказав Боровик.

Яким чином Сашу Боровика завербували, він не пояснив. Залишається невідомим, чому його, військовослужбовця, через втечу закордон не заарештували «за зраду Батьківщині». Більше того, з нез'ясовних причин Боровика навіть не оголосили в розшук за ігнорування служби в армії. Проте, відомо, що батько Боровика служив у КДБ.

Відзначимо, що озвучувані в ЗМІ Боровиком дані відносно часу його навчання у Вищій школі КДБ і втечі в Прагу різняться.

16 травня 2012 року на сайті Стенфордського університету серед гостей професора Роберта Харрісона про Сашу Боровика сказано, що він втік з СРСР після виходу з прокомуністичної організації в 1989 році. А 18 лютого 2015 року на сайті "Апостроф" з'явилися дані про Боровика, де він розповідає, що покинув СРСР в 1990 році. Цікаво, що у блозі видання "Українська правда" від 12 травня 2015 року Боровик написав, що залишив Батьківщину в 1990 році.

Тобто, дата і обставини від'їзду Саші Боровика залишаються невідомими. Відзначимо, що в США Боровик приховував навчання у Вищій школі КДБ. Більше того, брехав про навчання в МГУ.

Раніше Саша Боровик публікував у соціальній мережі "linkedin" свою біографію. Там вказано, що він вчився в Карловому університеті на факультеті права (1991 -1996). А в 1998 - 1999 вчився в Гарвардській школі. Працював в міжнародній юридичній фірмі "SquireSanders". Був  помічником адвоката, пізніше став адвокатом, працюючи над довгостроковими проектами в Празі, Братиславі, Києві, Феніксі і Вашингтоні.

За словами Боровика, після закінчення Гарвардської школи в 1999 році він переїхав у Силіконову долину. Проте, невідомо, де він працював. Оскільки перше місце роботи він вказує з 2001 року. У 2001 році він був помічником в адвокатській конторі "CooleyGodward Kronish LLP" в Каліфорнії. З 2003 працював в адвокатській компанії "White & Case LLP" в Чехії. Був співзасновником і членом правління в "Biosignal Group Corp", де була розроблена портативна система з оцифрування сигналів мозку для медичної діагностики. З січня 2013 року працював в компанії "Майкрософт". З березня 2014 року був юридичним консультантом в"Akamai Technologies".

Цікаво, що вказані факти біографії Саші Боровика на сайті "Biosignal" суперечать опублікованим в "linkedin".

"Саша має великий досвід стартапів, венчурного фінансування і розвитку технологічних компаній. Він почав свою кар'єру в Силіконовій долині і потім приєднався до Microsoft. Організував юридичну службу в декількох країнах, що розвиваються, і став директором Microsoft's Worldwide Public Sector Organization. У березні 2013 він став головним юристом Akamai EMEA", - вказанона "Biosignal". Проте, який може бути досвід стартапов уЮриста-боровика, невідомо.

У "Akamai" Саша Боровик планував працювати на початку березня 2014 року (релиз в "The Lawyer"). Проте, за його словами, в цей час він брав активну участь на "Євромайдані" в Києві. "Колишній головний юрист "Microsoft" в Росії пішов з велетенської технологічної компанії, щоб керувати підрозділом EMEA в Akamaiл", - написано в релізі про Боровика. Проте, Боровик з 2013 року працював не в "Microsoft", а в "Biosignal Group".

 

comments powered by HyperComments