Сидить на грошах, як на сіні. Кернес порівняв Садового із собакою (відео)

Неділя, 12 червня 2016, 11:54
Харківський міський голова в телеефірі розкритикував позицію львівського колеги.
Сидить на грошах, як на сіні. Кернес порівняв Садового із собакою (відео)

«Коли я слухаю мера Садового, то я бачу в ньому чистого політикана, який звертає зараз на всіх. Він не показав жодного документа, який би свідчив про його реабілітацію. Він говорить про якийсь підпал. Це безвідповідальна експлуатація цього звалища», — заявив Геннадій Кернес в ефірі ток-шоу «Право на владу».

Він також вважає, що у Львові неправильно розподіляються бюджетні гроші. «Садовий каже, що заробляє гроші на депозиті. Так, йому треба було зібрати позачергову сесію і перерозподілити гроші і відкрити спецрахунок і добитися фінансування тих проектів, які сьогодні необхідні. А він розповідає, що заробив 25 млн. грн. А скільки люди втратили? Чотири людські життя. Все можна було запобігти в самому початку. Він цього не зробив», — зазначив очільник Харкова. «Я підтримую слова, коли всі повинні об'єднатися, але тільки я не підтримую політику, коли Садовий протиставляє себе всій системі проблем, які є в державі, і сидить на грошах, як собака на сіні», — сказав Кернес.

Як пише УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства «Збиранка». 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли. Пошукові роботи призупинено через загрозу виникнення зсуву. Відкрито кілька проваджень. Зокрема, за заявою громадського активіста, який просив розслідувати передумови виникнення пожежі на сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні місцеві посадовці.

9 червня мала відбутися сесія Львівської міської ради, на якій планувалося розглянути питання щодо ситуації із Грибовицьким сміттєзвалищем та виділення стипендій дітям загиблих на сміттєзвалищі рятувальників. Вранці біля будівлі міської Ратуші Львова, яку охороняли близько тисячі силовиків, зібралися близько 200 львів'ян та громадських активістів.

В міськраді виникли сутички між активістами та правоохоронцями. Секретар міської ради Анатолій Забарило вимушений був закрити сесію. У сесійній залі Садового не було. Згодом активісти закликали мешканців Львова привозити сміття до будинку мера Андрія Садового.

Зазначимо, що «Справжня Варта» також неодноразово підіймала питання Грибовицького сміттєзвалища.

comments powered by HyperComments