ЦВК призначила перші вибори в Роганській об'єднаній громаді

Субота, 1 жовтня 2016, 11:33
ЦВК призначила вибори на грудень поточного року, які мають відбутися в 41 об’єднаній територіальній громаді.
ЦВК призначила перші вибори в Роганській об'єднаній громаді

Як повідомляє РБК-Україна, 23 вересня під час засідання Центральною виборчою комісією були призначені місцеві вибори на грудень цього року. Як повідомляє прес-служба ЦВК, після розгляду звернень щодо прийняття комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, наданих обласними державними адміністраціям, була встановлена їх відповідність вимогам Конституції та законам України, а також Порядку призначення перших місцевих виборів.

Вибори відбудуться 11 грудня 2016 року у 41 об’єднаній територіальній громаді. Також ЦВК був оголошений початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад, об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 22 жовтня 2016 року.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також оголосив про це в ефірі Львівської обласної державної телерадіокомпанії. Він зазначив, що питання призначення виборів в об'єднаних територіальних громадах мало вирішити Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з ЦВК.

«Не змогли вирішити без мого втручання. Я втрутився. І ми з Центральною виборчою комісією знайшли формат вирішення. У понеділок ми вже приймемо необхідне рішення », - сказав Гройсман.

Харківською облдержадміністрацією вже подані документи на ЦВК про призначення перших виборів в Роганській територіальній громаді.

 

comments powered by HyperComments