Децентралізація та питання протидії російській агресії: що українська делегаця обговорює на Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи

Середа, 19 жовтня 2016, 16:09
Досвід країн Європи в напрямку децентралізації, який обговорюється під час засідання, є дуже корисним для України.
Децентралізація та питання протидії російській агресії: що українська делегаця обговорює на Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи

Про це повідомила губернатор Харківської області Юлія Світлична, передає прес-служба ХОДА.

"Ми активно вивчаємо організацію роботи в громадах Німеччини та Польщі, в тому числі організовуємо візити до цих країн представників керівництва об’єднаних громад Харківщини. Вважаю, що розгляд питань децентралізації та об’єднання громад в Україні у ході сесії Конгресу матиме позитивний влив на шляху нашої європейської інтеграції", - говориться в повідомленні..

Серед важливих питань, які під час засідання підіймає українська делегація, - питання протидії російській агресії.

"Для нас є дуже важливим, щоб розуміння необхідності узгоджених спільних дій в цьому напрямку було не тільки на рівні керівництва та дипломатичних кіл країн ЄС, але й на рівні представників місцевого самоврядування. Адже саме вони, влада на місцях, мають великий вплив на формування суспільної думки. Тому робимо все для того, щоб донести до всіх депутатів Конгресу нашу позицію", - прокоментувала Юлія Світлична. 

Раніше, в інтерв`ю "Справжній Варті", Юлія Світлична розповідала, що  Конгрес регіональних влад Ради Європи на сьогоднішній день займається консолідацією загальної діяльності країн, які знаходяться на території Європи - це поліпшення взаємного співробітництва, посилення демократії, допомога окремим регіонам і містам.

Учасникам надають організаційну, консультаційну, іноді фінансову допомогу. Завдяки організації представники громад і територій мають можливості донести ситуацію, яка реально відбувається на місцях, без спотворення інформації. 

За словами губернатора, усього в українську делегацію входить 6 представників від регіонів. Харківській обалсті приділяють особливу увагу.

comments powered by HyperComments