Президент України жорстко відповів на погрози з Кремля

Четвер, 1 грудня 2016, 21:54
Попри погрози Росії, Україна буде проводити заплановані навчання із запуску керованих зенітних ракет.
Президент України жорстко відповів на погрози з Кремля

Таку заяву зробив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

«Нас ніхто не зупинить. Ми будемо діяти в інтересах безпеки українського народу і української держави», – заявив Петро Порошенко.

За його словами, пуски відбуваються в повітряному просторі України, над відкритим морем, в повній відповідності з міжнародним правом.

Стрільби, заявив глава держави, проведуть незалежно від заяв, які робить Москва.

Нагадаємо, 1 грудня на півдні України стартували навчання Повітряних сил ЗСУ, під час яких проводяться повітряні стрільби. Україна заздалегідь повідомила про намір провести військові навчання 1 і 2 грудня, вказавши, що стрільби пройдуть на суверенній території України і згідно з усіма міжнародними нормами.

Однак у російської влади почалася істерика. Міністерство оборони РФ скерувало лист військового аташату в складі посольства України в РФ, пригрозивши Києву відповідним ракетним ударом в разі проведення українською стороною навчальних ракетних стрільб біля Криму.

Увечері в Міноборони України заявили про успішне завершення першого дня проведених навчань з виконання практичних пусків зенітних керованих ракет. У п'ятницю вони будуть продовжені в повному обсязі. За результатами першого дня було здійснено 16 пусків ракет з метою ураження умовних цілей, все успішно.

 

comments powered by HyperComments