Візит Далі Грібаускайте в Україну: сказала правду – і чим усе завершилося (всі подробиці)

Понеділок, 12 грудня 2016, 23:13
З нагоди 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та Литвою 12 грудня у Києві побувала президент Литви Даля Грібаускайте.
Візит Далі Грібаускайте в Україну: сказала правду – і чим усе завершилося (всі подробиці)

Візит Далі Грібаускайте, котра небезпідставно вважається другом України, почався з офіційної церемонії зустрічі на ганку Адміністрації президента. Згодом пройшли заплановані зустріч віч-на-віч, повідомляє прес-служба глави держави.

За підсумками зустрічі президенти оприлюднили спільну заяву. У ній йдеться про «плідну співпрацю між країнами і дипломатичних відносинах, які пройшли випробування часом». У заяві також засудили окупацію Криму і російську агресію на Донбасі.

Втім, президент братньої Литви, як справжній друг, сказала правду () а хто скаже правду, я не друг?): Україні завдає набагато більшої шкоди корупція, аніж війна. 

Також президенти взяли участь в засіданні ради президентів України і Литовської Республіки, за результатами якої було підписано низку двосторонніх документів. Зокрема, Міністерство екології та природних ресурсів України та Міністерство охорони навколишнього середовища Литви прийняли угоду про співпрацю в сфері захисту навколишнього середовища. Документ спрямований на посилення співпраці в галузі охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів, а також взаємодії сторін з метою вирішення регіональних і глобальних екологічних проблем.

Між українським Міністерством охорони здоров'я і Міністерством охорони здоров'я Литви були підписані меморандум про розуміння, що має сприяти розширенню співпраці з Литвою в питаннях розвитку і реформування системи охорони здоров'я в Україні, профілактики та контролю захворювань, вдосконалення політики в сфері медицини, медичної та психологічної реабілітації. Зазначене співробітництво планують здійснювати шляхом обміну інформацією, досвідом і фахівцями, проведення тренінгів та спільних досліджень.

Крім цього, голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс підписали протокол про співробітництво між Державною службою України з питань праці та Державною інспекцією праці Литви. Зазначений документ визначає форми двостороннього співробітництва: обмін експертами, організація практичних занять, участь в конференціях та інших заходах, та інше.

comments powered by HyperComments