Активісти ВО «Свобода» пікетували Харківський обласний апеляційний суд

Четвер, 22 грудня 2016, 15:29
Пікетувальники вимагали у суддів винесення справедливого рішення у справі знищення бізнесу свободівця Олега Дебелого
Активісти ВО «Свобода» пікетували Харківський обласний апеляційний суд

"Судова тяганина триває ще від 2012 року, коли, прикриваючись підготовкою до футбольного чемпіонату Европи, міські владці бульдозерами, за допомогою молодиків спортивної статури та під прикриттям беркутівців, брутально знищили кав’ярню, яка належала родині голови Харківської міської організації ВО «Свобода» Олегу Дебелому", - повідомила прес-служба організації.

Як зазначив у своєму виступі на пікеті голова Харківської міської організації ВО «Свобода» Олег Дебелий, "після Революції Гідности, коли за гідність, за свободу, за справедливість були віддані життя найкращих, ми всі прагнемо нормального життя. Ми прагнемо відновлення справедливости. І якщо міська влада у Харкові, фактично, не змінилася, пристосувавшись до нових умов існування, то ми вимагаємо у суддів покарати злочинців, притягнути до відповідальности винних, примусити їх компенсувати збитки і, таким чином, відновити справедливість. Український суд має захищати права підприємців від зазіхань чиновників-мародерів, а не виправдовувати їх, виконуючи політичні замовлення».

Пікетувальники тримали у руках плакати із закликами до суддів Харківського апеляційного суду: «Суддям судити – шахраям сидіти», «Обов’язок суду – захистити справедливість», «Захистимо права малого та середнього бізнесу», «Знищувачам бізнесу – справедливу кару».

Заступник голови Харківської обласної «Свободи» Сергій Ковтунов у своїй промові перед пікетувальниками пригадав події ночі на 28-е червня 2012 року:
«Я був свідком тих ганебних для харківських можновладців подій. Проти ночі на День Конституції 2012-го року кав’ярню було зруйновано молодиками під прикриттям «Беркуту». Не просто зруйновано, а розчавлено бульдозерами разом із меблями й обладнанням. І хоч кав’ярню вже не повернеш, і робочі місця у наш важкий час потрібно створювати з нуля, у суддів є шанс хоча б частково відновити справедливість. Суд має розірвати той порочний ланцюг, що з’єднує криміналітет та чиновників і який покривали та й, судячи з усього, покривають і нині правоохоронні органи», – наголосив Сергій Ковтунов.

Судове засідання перенесено на 19 січня 2017 року.

 

comments powered by HyperComments