Мости для демократії. В трьох відібраних громадах Харківщини пройдуть тренінги для представників всіх партій

Четвер, 26 січня 2017, 18:49
Влада, партійці та громадські активісти зустрінуться в межах ініціативи «Мости для демократії в Харківській області»
Мости для демократії. В трьох відібраних громадах Харківщини пройдуть тренінги для представників всіх партій

«Так, у всіх є певні політичні амбіції та політичні суперечки, – розповів Роман Лихачьов, координато проекту, представник Чугуївської правозахисної групи, – але на місцевому рівні, як ми з‘ясували, для більшості проблеми є однаковими. Політика, фактично, відходить в бік. Заплановано, що в трьох відібраних громадах буде проведено по чотири тренінги. Будуть вивчені всі механізми, які існують, і де можуть підключитися громадяни задля прийняття рішень».

В цих тренінгах візьмуть участь представники влади та місцевого самоврядування, громадські активісти та працівники ЗМІ. В межах новоствореного проекту представників громадськості навчать, як можна ефективніше співпрацювати з органами місцевого самоврядування. Які, у свою чергу, навчаться краще налагоджувати стосунки з представниками громади. І це все – незалежно від політичних поглядів та особистих симпатій. Адже ефективна комунікація дасть органам місцевого самоврядування краще зрозуміти ті процеси, які відбуваються в їх населеному пункті. І якщо вони не матимуть повної інформації про те, що відбувається в їхньому населеному пункті, то управляти громадськими процесами чи упроваджувати реформи буде неможливо, - вважають організатори.

«Місцеве самоуправління, по своїй суті, набагато ближче стоїть до громадського сектору, ніж органи влади, – зазначив правозахисник Юрій Чумак, – це дуже важливий фактор. І тому в основу проекту взяте саме співробітництво з органами місцевого самоуправління, побудова містків між ними та громадським сектором». Тренінги в межах ініціативи «Мости для демократії в Харківській області» стартують у березні.

comments powered by HyperComments