Харківська «Солідарність»: пам’ятнику Героям Небесної Сотні бути

П'ятниця, 27 січня 2017, 16:11
Молоді активісти харківської територіальної організації партії «БПП «Солідарність» відгукнулись на заклик громадськості та відвідали виставку проектів пам’ятника героям Небесної сотні в Харкові
Харківська «Солідарність»: пам’ятнику Героям Небесної Сотні бути

Дівчата та хлопці зазначають, що уважно стежили в соціальних мережах за тим, як просувається конкурс на спорудження пам’ятника, і очікували, коли нарешті можна буде взяти участь у виборі найкращого проекту.

Наразі, роботи на конкурс дійсно подані різнопланові й за смисловим наповненням, й за монументальністю. Кожен з 21 авторів, імена яких поки невідомі, висловив своє бачення, яким саме має бути пам’ятник героям революції Гідності.

«Ми, свідки та сучасники цих подій, маємо в монументі залишити для наших нащадків основну мету, ради чого загинули герої Небесної сотні – їх прагнення свободи та незалежності для України було настільки сильним, що вони свідомо пожертвували для цього своїм життям», - розповів учасник Євромайдану в Києві Роман. – «Я був там в найстрашніші дні і добре пам’ятаю ті буреломні події. Так ескізи певних пам’ятників мені сподобались, я за них проголосував. А там – як вирішить загал».

«Власне, в харківській «Солідарності» одностайно підтримують ідею спорудження в Харкові пам’ятника героям Небесної сотні», - розповів депутат Харківської міської ради (фракція «Солідарність») Віталій Маляренко. – Адже саме завдяки принциповій позиції голови Харківської територіальної організації партії Ігоря Райніна, на той час голови Харківської ОДА, площу Руднєва в Харкові було перейменовано в площу Героїв Небесної Сотні, а вулиці були названі іменами харків’ян Владислава Зубенка, Євгена Котляра, Юрія Паращука».

comments powered by HyperComments