"Місто потрібно пожвавити, а міську владу - змусити попотіти" - Маринін

Понеділок, 30 січня 2017, 12:31
Настає час від критики переходити до реальної роботи - тієї самої: "на благо міста, області і всіх харків'ян"
"Місто потрібно пожвавити, а міську владу - змусити попотіти" - Маринін

Таку думку висказав громадській активіст, екс-депутат Харківської міськради шостого скликання Дмитро Маринін у ході прес-конференції «Громадськість і влада - перезавантаження», яку на днях було проведено у Харкові. Під час цієї прес-конференції  обговорювалися теми співробітництва громадськості з обласною владою, реалізації спільних проектів та подолання кризи недовіри.

"Один в полі не воїн, ефективних результатів можна досягти тільки в команді. Але я, як практик і людина справи, не можу йти в команду якихось критиканів і популістів. Зваживши всі «за» і «проти», я вирішив, що єдина сила, яка щось робить для нашого регіону - це команда «Солідарності». Виходить у них досить непогано - ми бачимо реальні справи, в тому числі, завершення будівництва Олексіївської лінії метро, ​​роботи по якій йшли з середини 90-х років. Саме облдержадміністрація за сприяння Кабінету Міністрів домоглася виділення коштів, яких вистачило на те, щоб за два роки побудувати 60% того, що не було добудовано за 15 років попередньою владою", - відзначив Дмитро Маринін.

За його словами, це і зал філармонії, на будівництво якого в минулому році також були виділені гроші, тобто видно реальні практичні справи.

"Тому на сьогоднішній день я прийняв для себе рішення увійти в команду Президента, якого в Києві сьогодні представляє Ігор Райнін, а в нашому регіоні - Юлія Світлична", - сказав Маринін.

"Я готовий направити всі свої знання і вміння на те, щоб не тільки Харківської області, але і місту Харкову почали довіряти інвестори. Необхідно якомога швидше оздоровити інвестиційний клімат, який сьогодні в нашому місті, м'яко кажучи, не найкращий. Як приклад, можна навести Парк Горького, який можна було б збудувати не на кредитні гроші, заклавши майно громади, а, отримавши інвестиції. Однак до нашого міста інвестори поки, на жаль не йдут. Чтоби принципово змінити цю ситуацію я і вирішив об'єднатися з командою "Солідарності". Риторика Мариніна від цього не зміниться, як і моя антикорупційна діяльність. Дізнавшись, що комунальне підприємство "Жилкомсервіс" в черговий раз збирається збільшити тарифи, я, відверто кажучи, здивувався. Єдине, на що здатні комунальні служби - піднімати тарифи! Не так давно ми спілкувалися за круглим столом з приводу зростання тарифів Харківводоканалу, який сьогодні разом з КП «Теплові мережі» повинні Обленерго більше 1 мільярда гривень. Це при тому, що харків'яни регулярно платять за воду. Питання - в неефективному менеджменті цих комунальних підприємств: з такими результатами роботи його просто слід гнати в шию!" - підкреслив громадський активіст.

Дмитро Маринін: "Тому у нас дуже багато роботи, в якій я розраховую на підтримку тієї нової команди, в яку я увійшов. Думаю, що разом з обласною владою ми доб'ємося результату, і на наше місто Харків інвестори подивляться зовсім з іншого боку. Я напевно, як ніхто інший, знайомий з роботою міської влади. Ставлення - критичне. І можу пообіцяти міської влади, що вплив буде такий, що вони будуть потіти, і будуть потіти регулярно, але тільки наша критика буде чіткою і конструктивною, тобто з реальними пропозиціями і альтернативою тому, як сьогодні йдуть процеси. У нас є ціла програма. Будучи депутатом міськради, я робив аудит комунальних підприємств, у мене є навіть схема нового виконавчого комітету міськради, склад якого слід скоротити приблизно втричі, залишивши ту ж заробітну плату, щоб люди більше заробляли. Тобто ми повинні сьогодні місто оживити".

Нагадаємо, що участниками зустрічі з журналістами стали – виконавчий директор БФ «Майбутнє Нації» Марія Андреас, голова «Асоціації приватних роботодавців» Олександр Чумак, представник «Євромайдан. Харків» Вктор Трубчанов, громадські активісти Світлана Резван та Дмитро Маринін.

«Те, що відбулося в нашій країні, воно корінним чином змінило наше життя, – зазначила Марія Андреас, виконавчий директор БФ «Майбутнє Нації», – три роки тому ми почали мислити зовсім іншими категоріями, ми перестали бути звичайними обивателями, ми стали частиною громадянського суспільства, яке за цей час виросло і часом є сильнішим за державу. За цей час багато що змінилось в нашій країні і багато чого ще потрібно змінити. І я зрозуміла, що хочу бути не серед тих, хто говорить, а серед тих, хто діє. Тому я для себе вирішила, що хочу йти в команду губернатора, в команду партії «Солідарності». І хочу працювати разом з ними. Тому що це ті люди, які можуть, хочуть і будуть щось робити в нашій країні».

Голова «Асоціації приватних роботодавців», радник голови ХОДА Олександр Чумак: "Я бачу нашу задачу в тому, щоб бізнес, завдяки податковим новаціям уряду, не входив в сплячку і не закривався. Навпаки, необхідно мотивувати його розвиватися, працювати легально, створювати робочі місця. Як радник губернатора, я готовий все цікаві проекти та ідеї доносити «наверх». Така можливість є, нас чують, у нас цілком конструктивний процес".

comments powered by HyperComments