Про що говорив Президент України з лідерами парламентських фракцій: усі подробиці

Вівторок, 21 березня 2017, 00:38
В Адміністрації Президента увечері 20 березня пройшла зустріч Петра Порошенка з лідерами депутатських фракцій і груп ВР.
Про що говорив Президент України з лідерами парламентських фракцій: усі подробиці

Зустріч тривала близько двох годин. Говорили про найактуальніші проблеми, зокрема, про наслідки блокади територій ОРДЛО та очікування чергового траншу від МВФ. Також мова йшла про пенсійну реформу, оновлення складу Центральної виборчої комісії, питання заповнення електронних декларацій екс-чиновниками та питання подвійного громадянства.

Заступник голови парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Луценко зауважила, що розгляд рішення щодо нового пакету фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду можуть відтермінувати до кінця місяця.

«Розмова йшла про те, що може бути перенесено до кінця березня. І в момент, коли ми завершували зустріч, дзвонили з МВФ, і прем'єр-міністр ішов спілкуватися, і Президент після зустрічі приєднався до цієї розмови», – розповіла Ірина Луценко.

На зустрічі домовилися оприлюднити меморандум з МВФ, коли він буде підписаний і узгоджений, щоб показати що там немає антиукраїнської, антинародної позиції, що відстояли позицію України в цілому.

Крім того, представники парламентських фракцій на консультації з президентом і прем'єр-міністром обговорили питання призначення членів Центральної виборчої комісії. Йшов широкий діалог щодо кандидатур членів Центральної виборчої комісії, враховуючи ситуацію з Михайлом Охендовським в контесті справи про незаконні виплати з так званої чорної каси Партії регіонів.

На зустрічі також обговорили наслідки блокади торгівлі з тимчасово непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей.

Також порушувалася проблема пенсійної реформи: домовилися, що найближчим часом ця реформа буде надрукована для того, аби провести діалог з суспільством і парламентом.

 

 

comments powered by HyperComments