Україна готується до нової хвилі виборів у місцеві громади

Понеділок, 5 червня 2017, 12:29
На розгляді Центрвиборкому - 92 заявки від ОДА.
Україна готується до нової хвилі виборів у місцеві громади

Після виборі вони замінять 466 невеликих місцевих рад, - повідомляє «Справжня Варта»

На розгляді Центральної віборчої КОМІСІЇ знаходяться Звернення від облдержадміністрацій относительно призначення дерло віборів місцевіх голів та депутатов у 92 об'єднаних територіальних громадах, до складу якіх увійшлі 466 колішніх місцевіх радий.

Лише за минули тиждень Кількість громад, Які завершили усі процедури об'єднання и тепер чекають на призначення віборів від ЦВК, збільшілася на 12.

Про це свідчать дані моніторингу Мінрегіону относительно стану формирование об'єднаних громад в Україні.

Найбільше об'єднаних громад, Які Вже чекають на решение ЦВК, у Дніпропетровській - 12, Чернігівській - 11, Полтавській - 8, Черкаській - 8, у Волинській та Херсонській - по 6 ОТГ.

Загаль, за результатами моніторингу Мінрегіону, станом на 2 червня, на фінальніх стадіях формирование находится 169 об'єднаних громад:

92 ОТГ чекають на решение ЦВК,
6 ОТГ - облдержадміністрації готують Звернення до ЦВК,
49 ОТГ пріймають остаточні решение про об'єднання,
22 ОТГ чекають на Висновок ОДА.

Як раніше писала «Справжня Варта», голови чотирьох сільських рад Ізюмського району – Оскільської, Капитолівської, Студенокської та Комарівської – підписали угоду про співпрацю.

Цьому передувало погодження громадами кожної з чотирьох сільських рад, які прийняли пропозицію сільського голови Оскола Генадія Загоруйка про об’єднання в об’єднану територіальну громаду з центром в селі Оскіл, в рамках реформи децентралізації влади в Україні.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments