Буде сформована страхова система – будуть кошти на сплату медичних послуг – Тимошенко

Субота, 10 червня 2017, 15:17
За словами Юлії Тимошенко, під час реформування медичної сфери Україна має звернутися до європейського досвіду.
Буде сформована страхова система – будуть кошти на сплату медичних послуг – Тимошенко

Про це лідерка ВО «Батьківщина» заявила під час своєї прес-конференції. Тимошенко зазначила, що наразі в Україні не існує безкоштовної медицини, тому конче необхідно звернутися до досвіду європейських країн та запровадити повноцінну систему медичного страхування.

«Тому що в жодній розвинутій країні світу люди не платять за медичні послуги з власної кишені, – підкреслила вона, – оплачується страховка. А її платить роботодавець за рахунок зниженого податку. І держава якщо є люди, які з певних причин не працюють. І тільки після того, як сформована страхова система в медицині, з’являються кошти, якими можна оплатити повноцінну вартість медичних послуг».

Наступними кроками має бути затвердження протоколів лікування по всім ключовим хворобам та створення потужної системи контролю за якістю надання медичних послуг. А вже останній крок – запровадження платної медицини.

Тимошенко у своїй промові, зокрема, зазначила, що після запровадження медичної реформи ціни на відповідні послуги стануть «європейськими». Але їх зможе дозволити собі тільки 10% населення країни.

Крім того, вона торкнулася такої проблеми, як падіння кусу гривні, що тягне за собою погіршення рівня життя, замороження зарплат та зниження купівельної спроможності населення: «Падіння гривні – це найсильніша технологія ліквідації цілого народу з абсолютно усіма складовими нашого життя – банківської системи, середнього класу, рівня життя людей, економіки. Це, практично, «ядерна кнопка». Це уже небезпечно. Таку «ядерну кнопку» по відношенню до України вже натиснуто. Тому що коли курс гривні знижується, то далі все йде як в математичній формулі».

Також вона прокоментувала свій контракт на постачання російського природного газу за 2009 рік. За словами Тимошенко, це був типовий для європейських країн контракт, який не приніс збитків державі. «У 2009 році слідством встановлено, що ціна на газ по контракту за 2009 рік становила 232 долара 98 центів, – зазначила вона, – а ви знаєте по чому вам сьогодні продають український газ? По 285 доларів».

comments powered by HyperComments