Голова СБУ звернувся до українських журналістів з приводу свободи слова

П'ятниця, 16 червня 2017, 20:46
Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав усіх патріотів розділити відповідальність за майбутнє України.
Голова СБУ звернувся до українських журналістів з приводу свободи слова

Глава СБУ пропонує укласти акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогу, передає «Справжня Варта».

Упродовж трьох років російської військової агресії Служба безпеки України систематично завдає нищівних ударів розвідувально-диверсійній та інформаційно-підривній мережі спецслужб РФ на території України. Проте ворожа п’ята колона, яку ворог готував, плекав, підгодовував задовго до початку відкритого нападу на Україну, ще не знешкоджена повністю. У своїй брудній роботі вона намагається спритно маніпулювати недосконалістю українського законодавства та найвищою демократичною цінністю нашого народу – свободою слова, йдеться у заяві Василя Грицака.

«Ми розуміємо, що кожного дня маємо зробити ще більше для нашої перемоги. Водночас чітко усвідомлюємо, що співробітники СБУ повинні діяти виключно в межах повноважень та у спосіб, визначений Конституцією і Законами України. Я особисто, як керівник Служби, від цього принципу ніколи не відступлюся, – заявив очільник СБУ. – Справжній патріотизм, це не лише розмови про любов до України. Адекватна відсіч ворогу вимагає рішучих спільних дій, поєднання сили права та сили громадської думки, як зброї проти російської агресії в інформаційному просторі.

Для цього, на думку Василя Грицака, потрібно перш за все терміново розробити й ухвалити зміни до законодавства України про кримінальну відповідальність. І СБУ готова долучитися до цієї роботи.

«Наша мета – надати у Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни. В умовах агресії не тільки військові статути пишуться кров’ю, але і закони для зрадників та пособників агресора. Це – сила права», – вважає Василь Грицак.

По-друге, він пропонує укласти акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогу:

«Російська пропаганда є зброєю, за допомогою якої противник намагається зруйнувати нашу віру в свободу слова і демократію. Відповіддю на цю пропаганду має стати бойкот усім представникам п’ятої колони Російської Федерації в інформаційному просторі України. Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах ‒ для прихильників «путінського руського міра» має залишитися лише «кісельовсько-соловйовський» майданчик. Це – сила громадської думки», – підкреслив голова СБУ.

«Закликаємо всіх патріотів стати з нами пліч-о-пліч та розділити відповідальність за майбутнє Української держави», – наголошує Василь Грицак.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments