"Сусідство без довіри" - Світлична про взаємовідносини прикордонного регіону з Росією

Понеділок, 10 липня 2017, 15:01
Такий термін вибрала губернаторка для опису сьогоднішнього стану регіону в умовах агресії з боку Росії
"Сусідство без довіри" - Світлична про взаємовідносини прикордонного регіону з Росією

Забезпечення безпеки для нас - пріоритетне питання, - вважає голова ХОДА Юлія Світлична, - повідомляє «Справжня Варта»

"Сусідство без довіри" - я б вибрала такий термін для опису нашого сьогоднішнього стану в умовах агресії з боку Росії. У нас близько 300 км кордону з Російською Федерацією та ще 300 км - з зоною АТО. Тому загальна протяжність так званої "лінії напруги" в Харківській області - близько 600 км. Для порівняння: відстань від Харкова до Києва на 100 км менше. Тому забезпечення безпеки для нас - пріоритетне питання, і ми над ним працюємо постійно і системно, - заявила Світлична в коментарі виданню "Деловая столица".

За її словами, будівництво "Стіни" буде продовжено, і "відкрито новий, сучасний прикордонний пункт, який охороняє 40-кілометрову ділянку кордону".

Як раніше писала «Справжня Варта», "не дозволю знову повісити на Харківщину ярлик небезпечної території", - заявила Юлія Світлична.

– Є чимало труднощів, які, зокрема, пов’язані з російською агресією... Це питання безпеки мешканців Харківщини, територіальної цілісності України, питання миру та спокою в регіоні. Якщо хтось дозволить перейти цю межу, дороги назад не буде. Я цього просто не дозволю. Як і не дозволю знову повісити на Харківщину ярлик небезпечної території. На щастя, на сьогодні ситуація в області є стабільною, - сказала Юлія Світлична.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments