Світлична: Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в Пісочині входить в активну фазу (ФОТО)

Середа, 12 липня 2017, 17:01
Сучасні спортивні об’єкти для молоді мають бути в кожному районі області.
Світлична: Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в Пісочині входить в активну фазу (ФОТО)

Це підкреслила губернатор Харківської області Юлія Світлична, повідомляє Справжня Варта.

«Ми на Харківщині розуміємо важливість спортивної сфери. Те, що від розвитку спорту залежить здоров’я нації та дозвілля дітей і молоді - очевидні речі. Тому в нашій області особлива увага спорту приділяється на всіх рівнях: від проведення міжнародних спортивних турнірів до створення відповідної інфраструктури для дітей та молоді найвіддаленіших куточків регіону. У минулому році ми відкрили фізкультурно-оздоровчі комплекси у Вовчанську та Первомайському. В цьому році продовжуємо цю роботу. Вже будуються комплекси у Пісочині та Краснограді. Найближчим часом спрямуємо кошти на ФОК у Золочеві, завершимо реконструкцію центрального стадіону в Змієві. Впевнена, що такий системний підхід дасть позитивні результати», - підкреслила вона.

Будувати фізкультурно-оздоровчий комплекс у мікрорайоні «Мобіль» селища Пісочин Харківського району розпочали у жовтні минулого року. Він будується за типовим проектом, за яким було збудовано комплекси у Вовчанську та Первомайському.

Кошти на будівництво виділяються з бюджетів усіх рівнів - державного, районного та селищного.

На даний момент практично завершено монтаж каркасу будівлі, на 80% виконано внутрішні перетинки з цегли, завершується робота над роздягальнями та тренажерними залами. Протягом місяця будівельники зведуть усі перетинки, утеплять будівлю та почнуть встановлювати металопластикові вікна.

«За півтора місяця будівля ФОКу матиме завершений вигляд, - розповів заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак. - Завдяки наполегливості керівника області Юлії Світличної, яка домоглася виділення коштів, ми можемо розпочати підведення комунікацій до будівлі. Це дуже важливо. Світло та тепло дозволять працювати в осінньо-зимовий період та виконати максимальний обсяг робіт у цьому році».

Сучасний фізкультурний комплекс у Пісочині матиме площадки для занять волейболом, міні-футболом, тенісом, баскетболом, бадмінтоном та занять із загальної фізичної підготовки.

Нагадаємо, на фінішну пряму вийшло будівництво школи у Песочині. Виділення коштів на роботи з державного та обласного бюджету домоглася голова ХОДА Юлія Світлична. Це перша школа, яку зводять «з нуля» в Харківській області за останні 12 років. Школа триповерхова. Навчатися тут зможуть 640 дітей. Зараз у Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальні заклади: колегіум, який переповнений у два рази, і школа, де кількість учнів на 30% перевищує планові показники.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

 

comments powered by HyperComments