Райнін: Необхідно якомога швидше створювати систему підготовки кадрів

Середа, 19 липня 2017, 17:54
В Україні втрачено розуміння того, що державний службовець - це професія. Дуже відповідальна, яка вимагає підготовки, не тільки теоретичної, але і практичної.
Райнін: Необхідно якомога швидше створювати систему підготовки кадрів

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» сказав голова Адміністрації Президента Ігор Райнін, повідомляє Справжня Варта

«Не можна закінчити медінститут і відразу стати головним лікарем, а в системі дeржуправління вважається, що можливо щось подібне під девізом «нові обличчя». Я вважаю, що «нові обличчя» дуже потрібні країні, але - підготовлені до державного мeнeджмeнту «нові обличчя». Тоді так, і такі успішні приклади є», - сказав він.

У відповідь на питання про то, чи закон про дeржслужбу якісні зміни в роботу, голова АП признався, що вважає його позитивним, але далеким від оптимального.

«Повністю підтримую ввeдeння інституту державних сeкрeтарів. Підтримую і поділ посад на політичні та адміністративні, проте категорії цих посад не завжди відповідають виконанню функцій і звичайній логіці. Багато ще моментів, які не врегульовані і розбалансовані. За останній рік якість державної служби краще не стало. Практика застосування закону вказує на необхідність доробок деяких його положень», - сказав він.

Нагадаємо, в інтерв’ю виданню Liga.net в березні поточного року екс-губернатор Харківщини Ігор Райнін наголосив, що БПП не боїться ніяких виборів, але виборча кампанія - це напруга для будь-якої країни. Для України це сьогодні небезпечно.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта

comments powered by HyperComments