Понад 20 міст і селищ Харківщини додатково отримають українське радіомовлення до кінця року

Вівторок, 22 серпня 2017, 20:36
До кінця року Харківська область отримає пакет порядку 30 радіочастот для розвитку FM-радіомовлення, в тому числі – безпосередньо в Харкові.
Понад 20 міст і селищ Харківщини додатково отримають українське радіомовлення до кінця року

Практично кожен район області додатково отримає нову українську радіостанцію, зокрема, програми Суспільного і місцевого мовлення, мовлення територіальних громад, передає кореспондент «Справжньої Варти».

Про це йшлося на зустрічі у Харківській облдержадміністрації, де голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася із заступником міністра інформаційної політики Еміне Джапаровою, заступником голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Сергієм Костинським, членом Комітету ВР з питань свободи слова і інформаційної політики Юрієм Павленком, харківськими журналістами та громадськими діячами, аби обговорити план дій щодо захисту інформаційного простору Харківщини.

Як з'ясувалося, Національна рада вже виставила на конкурси перші сім частот. Попереду ще один конкурс, який буде суто регіональним.

Також будуть реалізовані додаткові рішення, які дозволять захистити інформаційний простір на прикордонні з країною-агресором.

За інформацією Сергія Костинського, пакет із 29 радіочастот для області, готовий до проведення конкурсів, став можливий завдяки року роботи Комісії з питань забезпечення системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики.

«Чекаємо на прийняття парламентом законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення АТО та прикордонних територіях України» №6565 від 08.06.2017 року, котрий значно спростить процес розвитку телерадіомовлення на прикордонні з країною-агресором», – повідомив Сергій Костинський.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments