Гучний скандал в Миколаєві: міськрада оголосила імпічмент меру / ВІДЕО

Субота, 7 жовтня 2017, 02:35
43 депутати міської ради Миколаєва висловили недовіру меру міста Олександру Сенкевичу і проголосували за дострокове припинення його повноважень як міського голови.
Гучний скандал в Миколаєві: міськрада оголосила імпічмент меру / ВІДЕО

Автором ініціативи став однопартієць міського голови, член фракції «Самопоміч» Сергій Ісаков: він оголосив 9 пунктів, які, з його точки зору, свідчать про порушення мером Сенкевичем законодавства України, повідомляє «Справжня Варта»

На черговій сесії мер Олександр Сенкевич виступив зі звітом, котрий розкритикувала більшість депутатів міської ради. Вони визнали роботу мера незадовільною і вирішили винести на голосування питання про його відставку. За підсумками «таємного голосування» депутати ухвалили рішення про відсторонення чинного мера від влади. За відставку проголосували депутати від фракцій БПП, «Опозиційний блок» і «Наш край». А «Самопоміч», що цікаво, в процедурі імпічменту участі не брала і різко засудила це рішення. Більш того, ініціатор відсторонення Сенкевича пан Ісаков був тут же виключений з фракції (читай: з партії). (Тут же згадується свіжий приклад з депутаткою ВР від «Самопомічі» Веселовою, котра голосувала за законопроект про реінтеграцію Донбасу згідно з лінією партії, тільки лінія виявилася гнучною, немов Samsung Galaxy X...)

Та так чи інакше, міського голову Миколаєва прийшли підтримати місцеві активісти, які категорично не згодні з цим рішенням. Місцеві жителі, активісти і прихильники Сенкевича, який вже пообіцяв оскаржити рішення про своє відсторонення в суді, мають намір провести мітинг в центрі міста на підтримку свого градоначальника. У неділю, 8 жовтня, на Соборній площі Миколаєва відбудеться віче, на якому мер виступить зі зверненням до Верховної Ради з поданням про припинення повноважень міського голови.

comments powered by HyperComments