Світлична представила нового начальника територіального управління Рахункової палати України

Вівторок, 6 лютого 2018, 13:28
Наталія Дузь очолила територіальне управління по Харківській, Сумській та Полтавській областях.
Світлична представила нового начальника територіального управління Рахункової палати України

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Перед цим Наталія Дузь обіймала посаду першого заступника директора Департаменту фінансів ХОДА.

Колективу її представляли голова ХОДА та заступник голови Рахункової палати України Олександр Яременко. 

«Сьогодні обласна адміністрація втратила гарного фахівця, але для фінансової системи держави - це велика знахідка», - сказала керівник ХОДА.

Вона підкреслила значущість діяльності Рахункової палати в питанні забезпечення ефективного використання бюджетних коштів.

«Темпи соціально-економічного розвитку залежать від відповідальності кожної державної людини, а ефективність використання фінансів залежить від якісної роботи Рахункової палати та її територіального відділення, яке знаходиться в Харкові, але відповідає за три регіони – Полтавську, Сумську та Харківську області», - сказала Юлія Світлична.

Олександр Яременко, у свою чергу, відзначив, що територіальне управління в Харківській області є одним із кращих у структурі Рахункової палати України. Тривалий час воно залишалося без керівника. Наталія Дузь, за інформацією Олександра Яременка, стала другою жінкою - керівником теруправління Рахункової палати.

«Робота територіального управління, його колективу буде спрямована на виконання функцій державного фінансового аудиту. Зараз це питання збереження державних фінансових ресурсів є дуже актуальним», - наголосила Наталія Дузь.

Довідка

Рахункова палата є одним із органів, який має повноваження щодо контролю за дотриманням бюджетного законодавства. Рахункова палата є постійно діючим органом зовнішнього державного фінансового контролю, що функціонує в Україні з 1996 р. Конституція України, прийнята Верховною Радою України 28 червня 1996 р., закріпила конституційний статус Рахункової палати як органу, що діє від імені Верховної Ради України і контролює використання коштів Державного бюджету України. Організація і порядок діяльності Рахункової палати визначається Конституцією України, Законом України "Про Рахункову палату", регламентом Рахункової палати, а також наказами і розпорядженнями Голови Рахункової палати. Регламент Рахункової палати України представлено у додатку 9.

comments powered by HyperComments