Харківщина настроєна на практичну віддачу від реформ, і саме тому вони приносять конкретний результат - Світлична

Вівторок, 17 квітня 2018, 10:48
17 квітня на Харківщині проходить ініційована Атлантичною радою США дискусія «Українська економіка, енергетична незалежність та безпека, перспективи інвестицій у Харківську область та партнерство між США та Україною».
Харківщина настроєна на практичну віддачу від реформ, і саме тому вони приносять конкретний результат - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У заході бере участь губернатор Харківщини Юлія Світлична. 

Голова ХОДА взяла участь у відкритті дискусії. Вона зазначила, як важливо для регіону те, що тут відбуваються подібні заходи. 

«Ми високо цінуємо, що місцем проведення сьогоднішнього заходу стала саме Харківська область. Харків’яни стали прикладом того, як найбільші виклики створюють і найбільші стимули для змін, - сказала голова ХОДА. - Ще 4 роки тому перед нами був широкий спектр реальних загроз. Найбільшою з них була втрата території, але разом із керівництвом держави ми змогли відповісти на це повною перебудовою сектора безпеки. Три роки тому перед регіоном ще стояла загроза втрати економіки. Відповіддю на це стали національні та регіональні реформи, які підтримали люди на місцях. Як результат – Харківська область очолила урядовий рейтинг розвитку областей, наступного року повторила цей результат і зараз бореться за лідерство вже утретє. Ми настроєні на практичну віддачу від реформ, і саме тому вони приносять конкретний результат».

У промові Юлія Світлична зазначила, що регіон вже всиг досягти цілком конкретних результатів у стабілізації ситуацій та реалізації реформ. 

Серед них – інфраструктурний розвиток, який став можливим завдяки децентралізації, що дало змогу реалізації великих проектів (будівництво філармонії, метрополітену, комплексу з перероблення ТПВ у Дергачах тощо).

«Другий конкретний результат реформ – це активізація внутрішніх інвестицій. 18 млрд грн – саме стільки інвестори вклали в розвиток Харківської області торік. Це 640 млн дол. США, з них 151 млн доларів – це капітальні видатки з бюджетів усіх рівнів, а решта – це кошти національного бізнесу. Таке співвідношення свідчить про те, що ми виходимо на вірний шлях», - наголосила Юлія Світлична.

Нагадаємо. нещодавно ми повідомляли, що Харківщина є лідером за динамікою зміни місця області в рейтингу активності формування ОТГ. Сьогодні в Харківській області створено 16 об’єднаних територіальних громад. Протягом 2018 року на території області заплановано утворити 15 ОТГ.

comments powered by HyperComments