Cьогодні потрібні прозорі, зрозумілі, дієві підходи щодо впровадження соціальних проектів та програм - Світлична

Четвер, 17 травня 2018, 13:45
Запуск регіональних соціальних проектів та програм – приорітет для Харківщини.
Cьогодні потрібні прозорі, зрозумілі, дієві підходи щодо впровадження соціальних проектів та програм - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України, яке сьогодні відбувається в Харкові. 

Губернатор підкреслила, що в регіоні сконцентровано багато людей, соціальний захист яких є дуже важливим для держави. Це і ВПЛ, і військові, і чорнобильці. 

Юлія Світлична ще раз зазначила, що більше 60% звернень до керівництва області від жителів стосується саме соціальних гарантій. 

Вона відзначила, що керівництво області знаходиться в постійному контакті з Мінсоцполітики щодо вирішення питань соціального забезпечення.

«Ми багато спілкуємось з людьми і розуміємо, що дві третини всіх звернень стосуються саме соціальних гарантій та поліпшення соціальних умов. Тому сьогодні потрібні прозорі, зрозумілі, дієві підходи, напрацьовані разом з людьми і для людей», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що, окрім співпраці з урядом та постійної роботи щодо посилення регіональної економіки, в області реалізується низка місцевих програм зі сфери соцзахисту.

«Запуск нових регіональних та місцевих соціальних проектів та програм – це особливий пріоритет для Харківщини. Розвиток цього напряму став можливим завдяки кардинальному підвищенню фінансової спроможності місцевих бюджетів, а також залученню коштів міжнародних партнерів, - сказала Юлія Світлична. - Ми змогли в рази наростити фінансування соціальної сфери. Побудували нові об’єкти, серед яких - найбільший в Україні центр, де надаються 400 видів адміністративних та соціальних послуг. А головне, що децентралізація дозволила вийти на сучасні формати ефективної взаємодії влади, бізнесу та громадського активу Харківщини. Адже сьогодні ми повинні чути не тільки проблеми, а і конструктивні пропозиції людей».

Як приклад такої ефективної взаємодії, керівник області навела Програму сприяння забезпеченню житлом учасників бойових дій, за якою з обласного бюджету відшкодовується 40% вартості квартир.

comments powered by HyperComments