У Стеця занепокоїлися, з якого переляку Facebook блокує українських юзерів

Середа, 1 серпня 2018, 20:13
Допоки, правда, висловили стандартне дипломатичне «глибоке занепокоєння», проте Міністерство інформаційної політики України (керівник Юрій Стець) обзавелося надією, що зможе ініціювати перегляд банів українських користувачів у соціальній мережі Facebook.
У Стеця занепокоїлися, з якого переляку Facebook блокує українських юзерів

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, будучи в Лондоні, спеціально зустрівся з представниками компанії Facebook. Котрі насправді виявилися представницями: разом із провідною фахівчинею компанії з питань політики соціальної мережі у сфері контртероризму Ерін Марі Салтман та керівницею напрямку політики Facebook у Центральній та Східній Європі Габріелою Чех Дмитро Золотухін обговорив процес вдосконалення політик соціальної мережі та їхньої імплементації, повідомили в Міністерстві інформполітики.

Представники Facebook вчергове запевнили Дмитра Золотухіна в тому, що в питаннях імплементації політик немає жодного конфлікту інтересів, а саме – громадяни Росії не здійснюють модерації контенту, створюваного українськими користувачами та не мають впливу на процес прийняття рішень щодо блокування та видалення контенту, який порушує стандарти спільноти.

Разом із тим представниці компанії запевнили, що Facebook продовжує працювати над вдосконаленням політик. Зокрема, будуть розширені можливості більш ретельного та докладного пояснення користувачам суті порушень стандартів спільноти, які вони вчинили, а також буде вдосконалюватися можливість оскаржувати рішення про блокування контенту користувачів.

Дмитро Золотухін у свою чергу ознайомив представників компанії з ситуаціями, які викликають глибоке занепокоєння з боку Міністерства інформаційної політики України щодо можливих порушень свободи слова внаслідок блокування українських журналістів і блогерів.

Сторони досягли домовленості підтримувати обмін інформацією стосовно конкретних ситуацій з блокуванням українських користувачів, за умов наявності детальних відомостей щодо причин та обставин блокувань. Представники міністерства зможуть за необхідності направляти деталізовану інформацію про блокування українських користувачів для додаткового розгляду на предмет наявності фактів порушення стандартів спільноти Facebook.

Дмитро Золотухін також довів до відома представників компанії Фейсбук юридичну позицію України щодо фактів терористичної діяльності представників так званих «ДНР» і «ЛНР», а також фінансової та іншої підтримки цієї терористичної діяльності з боку РФ. Пані Ерін Марі Салтман підкреслила, що компанія Facebook дуже уважно ставиться до проблем протидії тероризму та здійснює масштабну протидію проявам інформаційної підтримки насильства чи насильницької ідеології.

Сторони також обговорили можливе поглиблення співпраці у сфері забезпечення безпеки дітей. Зокрема, цілодобової консультативної підтримки дітям, які потребують допомоги онлайн. Важливим питанням є також інформування батьків про загрози і ризики, з якими можуть стикнутися діти в соціальних мережах.

comments powered by HyperComments