Подовження мораторію на продаж землі захистить майбутнє України - Тимошенко

Четвер, 20 грудня 2018, 20:09
Лідер партії «Батьківщина» вважає неприйнятним розпродаж української сільськогосподарської землі.
Подовження мораторію на продаж землі захистить майбутнє України - Тимошенко

Партія «Батьківщина» у Верховній Раді голосуватиме за пролонгацію мораторію на продаж сільськогосподарської землі щонайменше на 5 років. Про це заявила Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради, висловлюючи принципове рішення її команди щодо цього питання.

«Голосування за мораторій – це буде момент істини. Якщо ми хочемо насправді захистити незалежність держави, її територіальну цілісність, її майбутнє, ми зобов’язані проголосувати за пролонгацію мораторію на продаж землі щонайменше на 5 років», – наголосила вона.

Політик додала, що фермерство практично знищено, і в таких умовах «хаосу і корупції» продаж землі – це неприйнятне рішення.

На думку Тимошенко, якщо народні депутати в останній тиждень дозволять не подовжити мораторій на продаж землі, народ України назавжди буде позбавлений ресурсу, що вже ніколи не відновиться. І це стане найбільшою зрадою, яка може бути в сучасній, незалежній, суверенній Україні.

Лідер «Батьківщини» впевнена, що наші середні сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства можна зробити сильними, але для цього потрібен час.

«Щоб з 20 тисяч фермерських господарств зробити, як у Польщі, – 2,5 млн», – додала вона.

Після президентських виборів команда «Батьківщини» докладе всіх зусиль, щоб кожен гектар землі належав українцям, оброблявся ними і приносив їм прибуток, підсумувала Юлія Тимошенко.

 

comments powered by HyperComments