Рф використовує в якості експерта югославського Деспота

Вівторок, 26 квітня 2022, 19:35
Держава-агресор використовує сербського письменника Слободана Деспота для просування кремлівського наративу про «неминучий розпад України».
Рф використовує в якості експерта югославського Деспота

На тлі поразки російської армії на території України російська пропаганда просуває тези про те, що «Захід не зацікавлений у збереженні цілісності України».

Як передає Центр протидії дезінформації при РНБО України, у західному інформаційному сегменті Слободан Деспот розповідає про «Югославський або Чехословацький сценарії» для нашої держави. Ці ж тези в росії просувають ліберальні опозиціонери.

Кремль понад 10 років активно використовує Деспота для просування потрібних російській пропаганді наративів таких, як: «Крим возз’єднався з росією», «Армія рф - велика армія нащадків переможців Другої світової війни», «Захід відповідальний за русофобські настрої світу» etc.

Єдиний можливий югославський сценарій для путіна - повторення долі колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича, якого Гаазький трибунал визнав винним у скоєнні злочинів проти людства.

comments powered by HyperComments