У День трагедії в Одесі росЗМІ "розганяють" фейки про українських нацистів

Понеділок, 2 травня 2022, 17:30
На багатьох онлайн-порталах російських ЗМІ з'явилися фейкові новини про підпал Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 - щоб виправдати злочини Путіна.
У День трагедії в Одесі росЗМІ "розганяють" фейки про українських нацистів

Щоб виправдати повномасштабну війну з Україною, яка триває вже 3 місяці, російські пропагандисти розповсюджують фейкові новини про трагедію в Одесі 2014 року.

Так, російське інформагенство URA-news публікує заголовок "Як живуть в Україні палії людей в Одесі. Злочинці працюють на державу, дружать з нацистами і відпочивають на Шрі-Ланці" і доповнює його фото з нібито акаунта чоловіка у формі УПА з відповідним прізвищем (прим.ред. для переконливості - від "гуцул"), та ще двох чоловіків, нібито учасників подій 2014 року. Проте, у статті навіть немає посилань на фейкові облікові записи, зате є змонтований відеоролик.
Паралельно росмі тиражують інформацію про те, що депутат держдуми Росії Леонід Слуцький опублікував у Telegram-каналі повідомлення, в якому назвав те, що сталося повторенням Хатині:

"8 років сьогодні трагедії в Одесі, 8 років повторення звірств Хатині у XXI столітті. Жахливий злочин українських націоналістів і радикалів, що вразив своєю жорстокістю, так і залишився безкарним".

Видання московський комсомолець також пише з кремлівською патетикою: "На кадрах тих днів видно, як більшість одеситів сприйняли ці жахливі події. Люди плакали, приносили до обгорілої будівлі квіти та свічки... А радикали вважали трагедію своєю урочистістю і влаштували в Одесі «переможний» марш.
 
Наш кореспондент побувала всередині Будинку профспілок за кілька днів після того, що сталося. На стіні вона побачила написи: «Немає фашизму», «Кров наших людей — одеситів. Розкажіть іншим, адже українські новини брешуть». Досі жодного винного в тому, що трапилося, офіційно не встановлено. Навпаки, до в'язниць потрапили багато хто з тих, хто вижив у Будинку профспілок. Президент Путін пообіцяв, що винних буде покарано. Сподіваємось, що так воно і буде..."

Нагадаємо, бійня в Одесі була організована ФСБ та ГРУ Росії за наказом Путіна. Мета спецоперації – створити потрібну картинку та громадське тло для збройного вторгнення в Україну. Одеські сепаратисти використали «втемну».

comments powered by HyperComments